Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ...ΟΠΙΣΘΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ Ο...ΑΝΤ' ΑΥΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ !!!

Η Ελλάδα θα επιστρέψει στο επίπεδο χρέους του 2009, 120% του ΑΕΠ, σε 9 χρόνια, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας ότι χωρίς την συμφωνία το χρέος θα είχε φτάσει στο 173% και παραβλέποντας ότι η πολιτική της ύφεσης που ακολούθησε η χώρα έπαιξε τον δικό της ρόλο σε αυτά τα νούμερα.
Από το νέο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας, ύψους 130 δισ. τα 30 θα δοθούν στην Ελλάδα για διαπραγμάτευση με τον ιδιωτικό τομέα προς μείωση του χρέους, και τα υπόλοιπα για τις χρηματοοικονομικές της ανάγκες και την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αντίθετα τα ταμεία τα στηρίζει.......το Σύνταγμα. Σχετικά με τους τοποτηρητές της τρόικας ο Ε. Βενιζέλος, τόνισε πως θα έρθουν για να υπάρχει... καλύτερη επικοινωνία ενώ απέκλεισε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, μέχρι το 2012, εφόσον τηρηθούν τα όσα έχουν ψηφισθεί.                                              
Τοποτηρητές για καλύτερη επικοινωνία
Σχετικά με τους τοποτηρητές της τρόικας, ο Ε. Βενιζέλος τόνισε πως θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα για να … υπάρχει καλύτερη επικοινωνία. Όπως είπε «πρέπει να σταματήσει η δραματοποίηση των επισκέψεων της τρόικας, πρέπει η παρουσία τους να είναι συνεχής και να μη δημιουργεί προβλήματα επικοινωνιακού χαρακτήρα».
Στη συνέχεια πρόσθεσε πως θα δηλώνεται εγγράφως ότι η κυριότητα του προγράμματος προσαρμογής ανήκει στην Ελλάδα και η ευθύνη ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση και στη Βουλή των Ελλήνων. «Όλοι οι άλλοι βοηθούν και συμβουλεύουν» συμπλήρωσε. Ο υπουργός Οικονομικών, απάντησε εμμέσως και στα σχόλια της Ν.Δ. ότι το 2009 το επίπεδο του χρέους ήταν στο 120 του ΑΕΠ δηλώνοντας πως αν δεν γινόταν η χθεσινή συμφωνία το 2020 το δημόσιο χρέος της χώρας θα ήταν στο 173% του ΑΕΠ.      ΠΗΓΗ            enet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: