Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ...ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

Η Ευρώπη προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και για την χρεοκοπία της Ελλάδος.
Αυτό δεν αποτελεί μια απλή εικασία στις τόσες χιλιάδες αναφορές που έχουν υπάρξει για χρεοκοπία της Ελλάδος.
Όταν η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ δηλώνει στο πλαίσιο της χθεσινής κρίσιμης συνάντησης στην Φρανκφούρτη με το Σαρκοζί της Γαλλίας, τον Τρισέ της ΕΚΤ και άλλους αξιωματούχους ότι δεν είναι ταμπού η αλλαγή της συνθήκης της ΕΕ είναι ξεκάθαρο πλέον ότι προετοιμάζουν το έδαφος ακόμη και για χρεοκοπία της Ελλάδος.
Αλλαγή της συνθήκης της ΕΕ νοείται προς μια κατεύθυνση μόνο συγκεκριμένα την τιμωρία των χωρών που παραβιάζουν την συνθήκης της Ενωμένης Ευρώπης.
Την ίδια στιγμή όχι ένας τυχαίος τραπεζίτης ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Christian Noyer δηλώνει ότι οι  γαλλικές τράπεζες μπορούν να αντέξουν τη χρεοκοπία ενός κράτους μέλους της Ευρωζώνης καταδεικνύει ότι και η Γαλλία προετοιμάζεται γι΄αυτό το ενδεχόμενο.
Υπενθυμίζεται ότι δεν έχει περάσει ελάχιστος χρόνος από τότε που  Noyer εξέφραζε την αναγκαιότητα να αυξηθεί η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών για τη μείωση του ελληνικού χρέους.
Ισχυρές να αντέξουν μεγάλο haircut στα ελληνικά ομόλογα είναι οι γαλλικές τράπεζες, ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους κεφαλαιακή ενίσχυση, σημείωνε παράλληλα.
Τι δείχνουν όλα αυτά Γερμανία μέσω της Μέρκελ και η Γαλλία μέσω του Κεντρικού τραπεζίτη προετοιμάζονται ακόμη και για την χρεοκοπία της Ελλάδος.
Οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες και ανησυχητικές και ο κίνδυνος εκτροπής έχει πλέον  αυξηθεί κατακόρυφα.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε κίνδυνο….


ΠΗΓΗ     bankingnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: