Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΑΛΛΑ Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ....HAIRCAT ΠOY ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΙ ΓΙΑ....ΠΑΝΤΑ !!!


Ιστορικών διαστάσεων παραποίηση της λογικής και των κανόνων που διέπουν τις αγορές συντελείται εσχάτως με επίκεντρο την Ελλάδα.
Βαφτίστηκε το 21% haircut εθελοντικό και η αγορά το αποδέχθηκε παρά τις ενστάσεις και τις αιτιάσεις για το κατά πόσο μπορεί μια τράπεζα εθελοντικά μπορεί να αποδεχθεί να καταγράψει ζημίες.
Το PSI και το haircut 21% στην πορεία με όρους αγοράς αποδείχθηκε φιάσκο και οι ευρωπαίοι έφθασαν στο σήμερα όπου εξετάζουν haircut στο ελληνικό χρέος 40% ή 50% ή 60%.
Τα ποσοστά αυτής της κλίμακας απομειώσεων δεν μπορούν να είναι εθελοντικά.
Προφανώς εθελοντικά θα βαφτιστούν αλλά δεν θα είναι εθελοντικά.
Δεν μπορεί να ζητήσει μια χώρα εθελοντικά να χάσει το 50% των επενδύσεων της και ειδικά σε κρατικό χρέος που είναι εγγυημένο στην λήξη του.
Η έννοια εθελοντική συμμετοχή προφανώς και θα υποστηριχθεί ένθερμα από την Ευρώπη ώστε να αποφευχθεί το πιστωτικό γεγονός και η πληρωμή των CDS.
Άρα με όρους πραγματικά ρεαλιστικούς ένα μεγάλο haircut δεν μπορεί να είναι εθελοντικό αλλά υποχρεωτικό.
Η Ελλάδα και επίσημα χρεοκόπησε αυτή είναι η αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα και η αλχημεία πρωτοφανούς διάστασης να βαφτιστεί η υποχρέωση σε εθελοντική διαδικασία απλά επιβεβαιώνει ότι με τεχνάσματα οι πολιτικοί της Ευρώπης τρέφουν αυταπάτες ότι θα πείσουν τις αγορές.
Η Ελλάδα η ελληνική οικονομία χρεοκόπησε με όρους αγορών.
Βέβαια για νά προσεγγίσουμε το θέμα ρεαλιστικά έστω και με λογιστικές αλχημείες η οικονομία της Ελλάδας δεν θα χαρακτηρισθεί χρεοκοπημένη και προφανώς αυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα.  
Όμως με όρους ρεαλιστικούς  στην συνείδηση των αγορών η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη οικονομία.


ΠΗΓΗ     bankingnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: