Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

29ος ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ . ΚΑΙ Ο...ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ..... !!!

Περισσότεροι από 19.000 δρομείς θα συμμετάσχουν σε όλους τους αγώνες του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ  υπό την αιγίδα της UNESCO και ο οποίος είναι αφιερωμένος στο Βαλκανιονίκη και μεγάλο αγωνιστή της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη.
Η εκκίνηση του διεθνούς Μαραθωνίου, του Πανελληνίου πρωταθλήματος και του Δυναμικού Βαδίσματος δόθηκε στις 09.00 από την ιστορική αφετηρία στο Μαραθώνα.
Η απόσταση των 42.195 μέτρων της Κλασικής διαδρομής θεωρείται από τις πιο δύσκολες σε όλο τον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί τίτλο τιμής για κάθε Μαραθωνοδρόμο να τη διανύσει στα βήματα του Αθηναίου οπλίτη που εστάλη από τον Μιλτιάδη για να μεταφέρει στους Αθηναίους το άγγελμα της νίκης επί των Περσών, το 490 π.Χ., δηλαδή πριν από 2.501 χρόνια.
Ο πρώτος μαραθώνιος υπό την αιγίδα της UNESCO ολοκληρώθηκε με χαμόγελο παρά τις αντίξοες συνθήκες και όλοι ανανέωσαν το ραντεβού για το 2012.                                                                                    Ο μεγάλος νικητής του 29ου Μαραθωνίου της Αθήνας είναι ο Αγνώστου Έθνικότητας Γεώργιος Α. Παπανδρέου με χρόνο 1.01.01, ο οποίος έκανε ρεκόρ αγώνα, ενώ την δεύτερη θέση πήρε ο Μαροκινός Αμπντελκερ Μπούμπκερ, με χρονο 2.11.40 την τρίτη  θέση πήρε ο Κενυάτης Κιπκοσκγεϊ Σάμι Κούμπα με χρόνο 2.13.27. Στην τέταρτη θέση ο Ντιρίτου Γκαθέρου από την Κένυα με 2.16.12.

Δεν υπάρχουν σχόλια: