Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΦΕΥΓΟΥΝ....ΜΕΝΟΝΤΑΣ !!!

Με 153 ψήφους υπέρ και 145 κατά, η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου πήρε ψήφο εμπιστοσύνης, όχι για να συνεχίσει να κυβερνά αλλά για να παραδώσει τη σκυτάλη σε άλλη κυβέρνηση, κοινής αποδοχής. Βέβαια το «κοινής» παραμένει ζητούμενο. Παρασκηνιακές συζητήσεις και τα παζάρια έχουν ήδη ξεκινήσει τόσο για το ποια κόμματα θα συμμετάσχουν, ποιος θα είναι ο επικεφαλής και ποιοι θα είναι υπουργοί.
Ο πρωθυπουργός εξασφάλισε την ψήφο όλων των βουλευτών του κόμματός του, αφού προηγουμένως είχε καταστήσει σαφές, κατά τήν ομιλία του,ότι εντός των επομένων ωρών θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να τον ενημερώσει για την πρόθεσή του να "διαβουλευθεί με όλα τα άλλα κόμματα" για το σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής, χωρίς -απαραιτήτως- να είναι ο ίδιος επικεφαλής.
Εκτός από τους 152, θετική ψήφο έδωσε και η προσφάτως αποπεμφθείσα Λούκα Κατσέλη, για την οποία ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι επανεντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Αρνητική ψήφο έδωσαν όλοι οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς και 6 από τους 7 διαγραφέντες ή ανεξαρτητοποιηθέντες βουλευτές που εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. 
Απούσες ήταν η Μιλένα Αποστολάκη και ή Ελσα Παπαδημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: