Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΒΕΝΖΙΝΕΣ ΚΑΙ....ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ !!!


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, την εκπληκτική και μοναδική αυτή χώρα, δεν υπάρχει αίσθημα, συναίσθημα ή συμβάν, για το οποίο να μην έχει γραφτεί κάποιο τραγούδι. Αγάπης τραγούδια; Αμέτρητα! Χωρισμού; Ων ουκ έστι αριθμός! Καψούρας; Χιλιάδες! Ψυχικού πόνου, για καρδιές πληγωμένες; Δεν μετριούνται ούτε με αριθμομηχανή!

Στην πρώτη γερμανική κατοχή της χώρας, τα «Αλάνια» τραγουδούσαν «Βενζίνες και πετρέλαια, εμείς τα προτιμάμε, γιατί έχουνε πολλά λεφτά και τα οικονομάμε».

Σ’ αυτήν, την τωρινή, τη δεύτερη, γερμανική κατοχή, η βενζίνη έχει πάει ένα ευρώ και εξήντα πέντε λεπτά, το πετρέλαιο θέρμανσης ενενήντα πέντε λεπτά. Από αυτές τις τιμές, το εβδομήντα - εβδομήντα πέντε τοις εκατό είναι φόροι, για να κονομάει το αλανιάρικο κράτος.

Το οποίο κράτος «κονομάει» κι από τους φόρους στα ποτά, στα αναψυκτικά, στα τσιγάρα, στα τρόφιμα, στα φαγητά, στα ρούχα, στα αυτοκίνητα και σε ό,τι άλλο σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις ή να αγοράσεις για να καταναλώσεις. Ενα αλανιάρικο κράτος, που κονομάει ακόμα κι από τον σκύλο σου, αφού -κανονικά- πρέπει να του βάλεις «τσιπάκι» και να πληρώσεις πενήντα ευρώ.

Ενα αλανιάρικο κράτος, που κονομάει από φορολογία εισοδήματος, χαράτσια στα ακίνητα, έκτακτες εισφορές, τέλη επιτηδεύματος κι ό,τι άλλο έχουν σκεφτεί οι σοφοί σύμβουλοι των υπουργών του. Και το ερώτημα είναι: «Πού πάνε όλα αυτά τα λεφτά;». Οι αρμόδιοι απαντούν πως πάνε στη δημόσια εκπαίδευση. Εν τοιαύτη περιπτώσει, όμως, πώς γίνεται να μην έχουν τα σχολεία βιβλία, τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς; Μια άλλη απάντηση είναι πως τα λεφτά πάνε στις δαπάνες για τη δημόσια υγεία. Πλην, όμως, τα νοσοκομεία πάσχουν και από νοσηλευτικό προσωπικό και από αναλώσιμα.

Και πάει λέγοντας!
ΑΡΑ: Παρά το ότι αυτό το αλανιάρικο κράτος κονομάει από περισσότερες πηγές από όσες κονόμαγε, χρόνια τώρα, τα λεφτά δεν πάνε εκεί που υποτίθεται πως πηγαίνουν! Πού πάνε, λοιπόν;
Κάποιος καλός, Ελληνοελβετός, κύριος, έλεγε (σε εκπομπή σε ελληνικό κανάλι) πως Ελληνες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας έχουν καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες!

Κάποιοι, κακοήθεις, θα πουν πως οι βουλευτές τα αρπάξανε! Εγώ, που είμαι καλοπροαίρετος και εύπιστος, είμαι πολύ χαρούμενος που έχω πολιτικούς, οι οποίοι είναι οικονόμοι και πιστεύουν και στην αποταμίευση. Να έχουν κάτι και για τις δύσκολες ημέρες. Που, δυστυχώς για αυτούς, έρχονται! Συντόμως!    
        
Γιάννης Καλαμίτσης       ΠΗΓΗ     real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: