Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ.... [ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ] !!!


Συμφωνούν τελικά οι πολιτικοί αρχηγοί. Οι κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης ενημερώθηκαν για το «δια ταύτα» της διαπραγμάτευσης που είχαν με την τρόικα μέχρι τα ξημερώματα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης , μετά την ολοκλήρωση της χθεσινοβραδινής σύσκεψης κορυφής.
 
Μετά από την ενημέρωση αυτή φέρεται να έκλεισε και η τελευταία εκκρεμότητα της συμφωνίας. «Ναι, υπάρχει συμφωνία», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters. Σύμφωνα με τους Financial Times, αναμένεται επίσημη ανακοίνωση εντός ολίγου.
 
Όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, οι κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης συμφώνησαν επί της αρχής και σε ό,τι αφορά τα ισοδύναμα μέτρα ύψους 300 εκατ. ευρώ για να αποφευχθεί το «μαχαίρι» στις επικουρικές συντάξεις.
 
Μιλώντας νωρίτερα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής δήλωσε πως «το μείζον αυτή τη στιγμή είναι να πετύχουμε τη συμφωνία. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε πίσω...χρειαζόμαστε αυτή τη συμφωνία, διαφορετικά το εναλλακτικό το να μην προχωρήσει θα έχει τεράστιο κόστος».
 
«Θα είναι λίγο κωμικοτραγικό για μια διαφωνία που αφορά 300 εκατ. ευρώ να μπορεί να χάσουμε τις προθεσμίες του Μαρτίου και να μην προλάβουμε την αναδιάρθρωση του χρέους για το Μάρτιο», πρόσθεσε ο κ. Καψής.   
                                                                    Ονομαστική ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο ζητά το ΚΚΕ                             Τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας για το νέο μνημόνιο που «η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου θέλει να περάσει με κατεπείγουσες διαδικασίες σαν τον κλέφτη από την Βουλή» θα ζητήσει η ΚΟ του ΚΚΕ. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο κάθε βουλευτής έχει προσωπική ευθύνη» και πως «κανένας βουλευτής, στο όνομα καμιάς πειθαρχίας δεν έχει το δικαίωμα, δεν δικαιολογείται να ψηφίσει την σφαγή των δικαιωμάτων του λαού».
Σε σημερινές δηλώσεις της, η γ.γ. του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα τόνισε πως άμεσοι στόχοι του ΚΚΕ είναι η ανατροπή της κυβέρνησης του «μαύρου μετώπου», να μην ψηφιστεί το νέο Μνημόνιο και να γίνουν εκλογές. Πρόσθεσε ότι απαιτείται επαγρύπνηση για να μην μετατραπούν οι εκλογές σε άσφαιρο όπλο, σε αδύναμο κρίκο για το λαό, όπως έχει γίνει ως σήμερα πολλές φορές.

Συντονισμό δράσης στην Αριστερά ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Συντονισμό δράσης όλων των πολιτικών δυνάμεων «που έχουν έμπρακτα αντισταθεί στην πολιτική των μνημονίων» ζητεί η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για την «αποτροπή της εφαρμογής της δανειακής σύμβασης και του πακέτου των μέτρων που τη συνοδεύουν».
 
«Χρειάζεται από κοινού να ενθαρρύνουμε και να στηρίξουμε τους μαζικούς αγώνες των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας μας», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση και προστίθεται: «Κινητοποιήσεις που θα μπορέσουν να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική και την κυβέρνηση των ενόχων, ώστε να υπάρξει η μόνη δημοκρατική διέξοδος, οι εκλογές, για να αναδιαμορφωθεί ριζικά ο πολιτικός συσχετισμός σε προοδευτική κατεύθυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: