Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΕΚΘΕΣΗ Δ.Ν.Τ. ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΤΟ....2030 ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΞΙΑΣ 24 δισ. ΕΥΡΩ !!!


Το δεύτερο μεγαλύτερο πακέτο μέτρων στην ευρωζώνη μετά την Ιρλανδία πρέπει να λάβει  τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα με επίκεντρο δημόσιο και ασφαλιστικό, καθώς οι φόροι δεν αποδίδουν.
Πρόσθετες περικοπές δαπανών αξίας 16 δισ. ευρώ έως το 2020 (7,3% του ΑΕΠ) και συνολικά μέτρα αξίας 24 δισ. ευρώ έως το 2030 (10,7% του ΑΕΠ) που θα περιλαμβάνουν και νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό βλέπει το ΔΝΤ στην Ελλάδα, στο βωμό της δημοσιονομικής προσαρμογής. Στην έκθεσή του για τα δημοσιονομικά που ανακοινώθηκε σήμερα (μαζί με άλλη έκθεση για τις εξαμηνιαίες οικονομικές προοπτικές) καταγράφει τα προβλήματα που οδήγησαν στις αποκλίσεις από τους μνημονιακούς στόχους αλλά και τα νέα μέτρα που έρχονται.
Οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ φωτογραφίζουν μεγάλη περικοπή δαπανών σε πολύ χαμηλά επίπεδα για κράτος μέλος της ευρωζώνης, διότι  τα φορολογικά έσοδα δεν αναμένεται να ανακάμψουν, με σαφείς αιχμές για την κρισιμότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
Οι δημόσιες δαπάνες εκτιμάται ότι θα περικοπούν από το 49,7% του ΑΕΠ το 2011 στο 48,9% φέτος. Το μεγάλο τσεκούρι αναμένεται το 2013 με τα νέα μέτρα: στόχος είναι να περιοριστούν στο 46,3%, στο 43,7% το 2014 και να συγκρατηθούν στο 41,2% του ΑΕΠ από το 2015 και μετά, όταν κατά μέσο όρο στην ευρωζώνη η δαπάνη φθάνει στο 47,4% του ΑΕΠ την ίδια περίοδο.
Στο πεδίο των εσόδων οι προσδοκίες είναι χαμηλότερες. Φέτος ο στόχος είναι να αυξηθούν οριακά από το 40,5% του ΑΕΠ στο 41,7% και να μείνουν στο ίδιο επίπεδο και το 2013. Μετά αναμένεται μικρή μείωση έως το 39,6% του ΑΕΠ, τη στιγμή που ο κοινοτικός μέσος όρος είναι στο 45,9% εξηγώντας έτσι γιατί έρχεται νέο τσουνάμι περικοπών δαπανών….
Το έλλειμμα υπολογίζεται στο 7,2% του ΑΕΠ φέτος, στο 4,6% το 2013, στο 2,1% το 2014 και σταθεροποίηση στο 1,6% στη συνέχεια. Στόχος  κατά το ΔΝΤ είναι πρωτογενή πλεονάσματα στο 1,8% του ΑΕΠ το 2014 και στο 4,4% από το 2014 και μετά για να μειωθεί το χρέος.
Η δημοσιονομική προσαρμογή εξαρτάται ειδικά στην Ελλάδα από την επιτυχία του σχεδίου αύξησης των φορολογικών και άλλων εσόδων επισημαίνει το ΔΝΤ ειδικάκαθώς η κρίση συνήθως φέρνει μεγαλύτερη φοροδιαφυγή…
Για τα μέτρα  επισημαίνεται ότι επικεντρώνονται στην σημαντική μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο,  στις συντάξεις και στις δαπάνες υγείας αλλά και στην διεύρυνση της φορολογικής βάσης στο ΦΠΑ και στους φόρους εισοδήματος. Έμφαση θα δοθεί στη πάταξη φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.
Αποδίδει τη πρόσθετη αύξηση του ελλείμματος στην εκ των υστέρων ένταξη φορέων σε αυτό, αλλά και στην καλύτερη εκτίμηση και αποτύπωση των ληξιπρόθεσμών οφειλών.                                            


ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!
Τα πιο πολλά απο αυτά τα έχει διαρρεύσει η Τρόικα είτε επίσημα είτε ανεπίσημα για να τα εμπεδώσει ο κόσμος! Άλλωστε δηλώνουν όπου βρεθούν και όπου σταθούν οτι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν υπογράψει και έχουν δεσμευτεί οτι θα εφαρμόσουν πλήρως το Μνημόνιο 2 αλλά και τα όποια Μεσοπρόθεσμα προκύψουν.
Δείτε αναλυτικά:



1.Κατάργηση 13-14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα
2.Νέα μείωση του βασικού μισθού σε επίπεδα Βουλγαρίας στα 200€ καθαρά!                                                                                                                    3. Νέα μείωση βασικών και επικουρικών συντάξεων
4. Μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας αδείας
5. Μείωση των προσαυξήσεων (από 75% σε 50% ή και 25%) με τις οποίες αμείβεται η απασχόληση σε Κυριακές και αργίες.
6. Πλέον ευέλικτες σχέσεις εργασίας , κατάργηση συμβάσεων και δικαιωμάτων
7. Άμεση απόλυση 50 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων το 2012. 200.000 απολύσεις σε βάθος τριετίας
8. Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα - Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά
9. Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε απο απόλυση είτε απο σύνταξη.
10. Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης. Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων α΄κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και ασφαλιστικές εισφορές.
11. Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13%
12. Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά
13. Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ
14. Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα
15. Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα
16. Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας
17. Επιπλέον μείωση ή κατάργηση του αφορολόγητου ορίου
18. Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων κάθε χρόνο
19. Εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης
20. Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών 
21. Μονιμοποίηση του έκτακτου φόρου ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και ενοποίηση όλων των φόρων επί της ακίνητης περιουσίας, σε μόλις δύο: σε ένα φόρο θα ενωθούν οι 33 φόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε άλλον έναν όλο οι φόροι του κράτους.
22. Φόρος ιδιοκατοίκησης (Ουσιαστικά θα είναι ενα είδος ενοικίου για όσους μένουν σε δικά τους σπίτια)
23. Κατάργηση της μισθοδοσίας του Κλήρου
24. Χαράτσια εφορίας ακριβώς μετά τις εκλογές: (Φόρος εισοδήματος, Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, Τέλος επιτηδεύματος, ΕΤΑΚ 2009, Έκτακτη εισφορά ακινήτων, ΦΑΠ 2010, ΦΑΠ 2011, Ειδικό τέλος ακινήτων (χαράτσι) για το 2012)
25. Ιδιώτες φοροεισπράκτορες
26. Πλήρες ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας ακόμη και στην... Τουρκία!

Οι Έλληνες δεν θα μπορούν πλέον να πουν οτι δεν ήξεραν. Οι Έλληνες δεν θα μπορούν πλέον να πουν οτι παραπλανήθηκαν απο τις γνωστές ψεύτικες προεκλογικές δεσμεύσεις περι επαναδιαπραγμάτευσης, αυτοδύναμης Ελλάδας και άλλες τέτοιες μπαρούφες.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γιούνκερ που αποχωρεί απο το αξιωμά του, δήλωσε σε συνομιλητές του πως φοβάται την εξέγερση των Ελλήνων, αφού καμία κοινωνία δεν θα μπορούσε να δεχθεί το νέο τσουνάμι μέτρων που έρχεται με αρχή τον Ιούνιο.

Ας ελπίσουμε να μην φτάσουμε μέχρι εκεί αλλά να τους δώσουμε ενα ηχηρό μήνυμα στις κάλπες...            ΠΗΓΗ    capital.gr - tromaktiko

 





Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: