Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ . ΠΩΣ ΟΙ....ΑΓΟΡΕΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΣΕ....ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ !!!

Ιταλία: Yπάρχουν ενδείξεις ελπίδας και αισιοδοξίας, επιμένει ο Μόντι.                                                                                                       'Yπάρχουν ενδείξεις ελπίδας και αισιοδοξίας, έστω και αν το κράτος δεν μπορεί να στείλει πολλά μηνύματα ανάπτυξης σε ότι αφορά την χρηματική παρέμβαση,'' υποστηρίζει ο Μάριο Μόντι. Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Διεθνή Έκθεση Επίπλου του Μιλάνου, ότι η απόφαση των δυνάμεων του G20 να αυξηθούν τα κεφάλαια του ΔΝΤ, μπορεί να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας στις αγορές.
Επιπλέον, ο Μόντι τόνισε ότι η κυβέρνησή του ''δεν σκέπτεται να επιβάλλει δεύτερο φόρο επί της ακίνητης περιουσίας'', διαψεύδοντας έτσι σχετικά δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο.
'Αφησε, ωστόσο, ανοικτό το ενδεχόμενο μιας υιοθέτησης του συγκεκριμένου μέτρου στο μέλλον, δηλώνοντας ότι ''ορισμένες φορές υπάρχουν εξαιρετικές ιδέες, που δεν τις έχει, όμως, κατ' ανάγκη, υπόψη της η κυβέρνηση''.
Σε κάθε περίπτωση ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί η οδός της δημοσιονομικής εξυγίανσης, καθώς ''οι πολιτικοί ζήτησαν από τους μη πολιτικούς να δώσουν ένα χέρι βοήθειας και η χώρα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού επειδή, στο παρελθόν, οι κυβερνήσεις προχώρησαν σε πολλές παροχές, με μέτρα συχνά αντιφατικά''.             

Ολλανδια: Απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις για το έλλειμμα - Στα σκαριά πρόωρες εκλογές.                        

Το δρόμο για πρόωρες βουλευτικές εκλογές φαίνεται πως άνοιξε η αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τη μείωση του ολλανδικού δημοσίου ελλείμματος.
«Οι εκλογές φαίνονται πρόδηλες»,σχολίασε ο φιλελεύθερος πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, σε συνέντευξη Τύπου στη Χάγη.
Είχε προηγηθεί η κατάρρευση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κεντροδεξιάς κυβέρνησης συνασπισμού και του ''συμμάχου'' της στο κοινοβούλιο, το ακροδεξιό κόμμα του Γκερτ Βίλντερς.                           

Βρετανια.Νέα μέτρα περιστολής δαπανών στην δημόσια διοίκηση ανακοινώνει η βρετανική κυβέρνηση.                                                                         

Νέους κανόνες θα ορίσει σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ντάνι Αλεξάντερ, με σκοπό να πιέσει τα υπουργεία και τις κρατικές υπηρεσίες να περιστείλουν τις δαπάνες τους, στο πλαίσιο των δραστικών μέτρων λιτότητας που προωθεί η βρετανική κυβέρνηση με στόχο να μηδενιστεί το έλλειμμα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
Βάσει των νέων κανόνων τα υπουργεία και οι δημόσιες υπηρεσίες θα κληθούν να διαθέτουν το 5% του ετήσιου προϋπολογισμού τους για την κάλυψη έκτακτων και απροσδόκητων εξόδων, ώστε να μην ζητούν πρόσθετη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση όταν ανακύπτει ανάγκη. Ακόμη, τα υπουργεία, οι υπηρεσίες και οι διευθύνσεις θα υπόκεινται σε ελέγχους από το υπουργείο Οικονομικών κάθε μήνα.   

Περικοπές 7 δισ. ευρώ σε Υγεία και 3 δισ. σε Παιδεία ανακοίνωσε η Ισπανία.  

Δημοσιονομικές περικοπές συνολικού ύψους 10 δισ. ευρώ στους τομείς της υγείας και της παιδείας, ανακοίνωσε η ισπανική κυβέρνηση. Πανεθνικές απεργίες η απάντηση των εργατικών συνδικάτων.
''Οι περικοπές αυτές θα καταστήσουν δυνατή τη «βιωσιμότητα» του εθνικού συστήματος υγείας, ενώ παράλληλα θα αποθαρρύνουν τους Ισπανούς από την αγορά μη απαραίτητων φαρμάκων'', δήλωσε σχετικά η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία.
Πιο συγκεκριμένα, τα νέα μέτρα αφορούν την περικοπή 7 δισ. ευρώ από τον κοινωνικό προϋπολογισμό της κεντρικής κυβέρνησης και των τοπικών διοικήσεων, και θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή των συνταξιούχων στη φαρμακευτική δαπάνη.                                                     

Πορτογαλία: Διευρυμένο στα 1,64 δισ. ευρώ το έλλειμμα το α΄ 3μηνο.                

Στα 1,64 δισ. ευρώ διευρύνθηκε σε ετήσια βάση το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης στην Πορτογαλία το α΄ 3μηνο του 2012.
Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο τρίμηνο το 2011 το πορτογαλικό έλλειμμα διαμορφωνόταν στα 892 εκατ. ευρώ.                                                                                   

Ελλάδα.Ύφεση και το 2012 βλέπει η τράπεζα της Ελλάδος.                             

Ύφεση της οικονομίας για το 2012 λίγο πάνω από το 4,5% και επάνοδο στην ανάπτυξη από τα τέλη του 2013, προβλέπει ο Γιώργος Προβόπουλος στην ετήσια έκθεσή του για την οικονομία, που θα παρουσιάσει την Τρίτη στην τακτική συνέλευση των μετόχων.
Ο κεντρικός τραπεζίτης εκφράζει παράλληλα συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μπορεί η Ελλάδα να επιτύχει και να εξασφαλίσει βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία, με την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών και αξιοποίηση κοινοτικών πόρων και συγκριτικών πλεονεκτημάτων.                                                               
Γαλλικές εκλογές: Ολάντ 28,6%-Σαρκοζί 27,1%-Λεπέν 18%
Ζαν Λυκ-Μελανσόν: 11,1% - Φρανσουά Μπαϊρού: 9,1% - Ιστορικό ρεκόρ το πολύ μεγάλο ποσοστό της ακροδεξιάς υποψηφίου - Ολαντ: Υψιστο καθήκον η ανάπτυξη της Ευρώπης - Σαρκοζί: Ανατρέψαμε τις προβλέψεις - Μελανσόν: Συστράτευση κατά Σαρκοζί
ΠΗΓΗ     bankingnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: