Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕY.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ....ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΜΜΕ ΤΗΣ Α.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ !!!

«Η χώρα θα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, όσο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ βρίσκονται στην εξουσία. Ωστόσο έχουμε διανύσει το ένα πέμπτο της διαδρομής και απαιτείται  ακόμη πολλή προσπάθεια», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, στη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σε ΜΜΕ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι θα ληφθούν νέα μέτρα τον Ιούνιο, διότι πρέπει να βρεθούν 22 δισ. ευρώ, προσθέτοντας ωστόσο ότι ο ίδιος πρότεινε επέκταση του προγράμματος ως το 2035, ώστε η προσαρμογή να είναι ηπιότερη.

Ταυτόχρονα, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αν προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές και περικοπούν οι περιττές συντάξεις και μισθοί του δημοσίου, θα μειωθεί η πίεση για οριζόντιες περικοπές στούς μισθούς των βουλευτών.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε το ερώτημα αν τα άλλα κόμματα εγγυώνται ότι θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις τον Ιούνιο του 2035.


Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την αναγκαιότητα να κυβερνηθεί η χώρα και υπογράμμισε ότι μόνο η Άριστερά μπορεί να ηγηθεί στη διαμόρφωση μιας συμμαχίας δυνάμεων της υπευθυνότητας των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και της κοινωνικής αλληλεγγύης.


Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε το ΛάΟΣ ως αντικοινωνική δύναμη,τη Χρυσή Αυγή ως Ναζιστικό Κόμμα. Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θέλει να ηγηθεί των αντιμνημονιακών δυνάμεων και για τη ΔΗΜΑΡ ότι λέει «και ναί και όχι», στο Μνημόνιο, δηλαδή όπου κάτσει κι όπως κάτσει.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε ότι πολύς κόσμος θα οδηγηθεί στα νεκροταφεία και στις φυλακές, ωστόσο είπε ότι δεν πρέπει η διάθεση «τιμωρίας» του πολιτικού συστήματος να οδηγήσει σε «τιμωρία» των τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: