Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΑΝΑΠΤΥΞΗ . ΠΟΙΑ....ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑΑΑΑΑ !!!

Στο 9,1% του ΑΕΠ στα 19,6 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε τo 2011 το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας ενώ το δημόσιο χρέος έφτασε το 165,3% σύμφωνα με την πρώτη κοινοποίηση των στοιχείων για τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat. Βαθύτερη ύφεση εκτιμά η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για το 2012. Στη εν λόγω έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, τονίζεται ότι η ύφεση θα πλησιάσει το 5% ενώ η ανεργία θα ξεπεράσει το 19%.
Στην ομιλία του προς τους μετόχους της Τραπέζης ο κ. Προβόπουλος χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της χώρας την παρούσα χρονική στιγμή, δύο χρόνια μετά το πρώτο Μνημόνιο.
"Παρά την πρόοδο που συντελέστηκε"??? σημειώνει, "οι ολιγωρίες, οι καθυστερήσεις και η ύφεση, κατά το ενδιάμεσο διάστημα, επιδείνωσαν τη δυναμική του δημόσιου χρέους και κατέστησαν αναπόφευκτη και νέα συμφωνία χρηματοδοτικής στήριξης". Επίσης η σημαντική αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης της ακίνητης περιουσίας τα τελευταία τρία έτη (στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης των δημόσιων εσόδων) εκτιμάται ότι έχει επιτείνει την ύφεση στην αγορά. Πέραν της επιβάρυνσης αυτής, οι συνεχείς εξαγγελίες για επιμέρους πρόσθετα μέτρα παρατείνουν την αβεβαιότητα ως προς το φορολογικό καθεστώς  (η αύξηση των αντικειμενικών αξιών, η επιβολή ΦΠΑ στα επαγγελματικά ακίνητα των φυσικών προσώπων κ.ά.) και δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο τη μελλοντική ανάκαμψη της αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: