Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ....ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!! [ video ]

Συνελήφθη ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος στην οικεία του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου έπειτα από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του από την εισαγγελία Αθηνών για την υπόθεση των περιουσιακών του στοιχείων.
Ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

«Πάμε στον ανακριτή. Θα τα πούμε εκεί» δήλωσε ο Α.Τσοχατζόπουλος προσερχόμενος στην ΓΑΔΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατηγορείται ότι εισέπραξε όταν ήταν υπουργός Άμυνας μίζα 8 εκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική Ferostal για την ανάθεση της κατασκευής υποβρυχίων.
Η προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων του Α.Τσοχατζόπουλου ξεκίνησε να διενεργείται από τις εισαγγελείς πρωτοδικών Ευγ. Κυβέλου και Ελ. Σίσκου το 2010, έπειτα από δημοσιεύματα στον τύπο σχετικά με την αγορά του ακινήτου επί της Διονυσίου Αεροπαγίτου.
Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας ο πρώην υπουργός κατέθεσε τον περασμένο Οκτώβριο ενώπιον των Εισαγγελέων με την ιδιότητα του υπόπτου, ο φάκελος διαβιβάστηκε στον ειδικό ανακριτή κ. Μάλλη, ο οποίος σε συνεννόηση με την Εισαγγελία εξέδωσε ένταλμα σε βάρος του κ. Τσοχατζόπουλου.
Εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί και για συνεργάτες του πρώην υπουργού -παρένθετα πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην αγορά του ακινήτου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. 
Σημειώνεται ότι την Μεγάλη Τρίτη ο αρμόδιος Εισαγγελέας εισηγήθηκε στο Συμβούλιο Εφετών την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου για την υποβολή ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες για το οικονομικό έτος του 2009.
Η δικογραφία σε βάρος του πρώην υπουργού σχηματίστηκε έπειτα από διαβίβαση των ευρημάτων επανελέγχου της Βουλής με στοιχεία από την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου του Α.Τσοχατζόπουλου.      ΠΗΓΗ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ                           

Δεν υπάρχουν σχόλια: