Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ....ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

Παρ΄ ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές το έχουν διαψεύσει δηλαδή το υπουργείο οικονομικών και η ΤτΕ ότι έχουν επεξεργαστεί μεταξύ άλλων και πιθανή έξοδος από το ευρώ ήρθε ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος Λ Παπαδήμος να διαψεύσει τις διαψεύσεις.
Ο πρώην πρωθυπουργός αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα έχει εξετάσει και το ενδεχόμενο πιθανής εξόδου της από το ευρώ.

Σε συνέντευξη του στην Wall Street Journal αποκάλυψε ότι η Ελλάδα έχει εξετάσει και σχέδιο εξόδου από το ευρώ.
Μετά την γνωστοποίηση των δηλώσεων Παπαδήμου οι αγορές αντέδρασαν αρνητικά γιατί επιβεβαιώθηκε αυτό που όλοι φαντάζονταν ότι η Ελλάδα έχει προετοιμαστεί και γιαυτό το ενδεχόμενο.
Μάλιστα αξιόπιστη πηγή ανέφερε ότι στον ΟΔΔΗΧ αλλά και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει υπάρξει ειδική προετοιμασία στην περίπτωση χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ.
Π.χ. το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μελέτησε το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ και μεταξύ των προτάσεων που διερεύνησε ήταν η έκδοση ειδικών βραχυχρόνιων ομολόγων με τα οποία θα πραγματοποιούνταν οι συναλλαγές πολιτών με το κράτος.
Στον ΟΔΔΗΧ υπήρξε μελέτη για τις επιπτώσεις στα νέα ομόλογα που εκδόθηκαν αγγλικού δικαίου και σχέδιο μετά την έξοδο από το ευρώ για το πώς θα καλύπτονταν οι βραχυχρόνιες ανάγκες του δημοσίου.
Π.χ. οι δημοπρασίες εντόκων θα κατέρρεαν καθώς καμία τράπεζα δεν θα μπορούσε να δανείσει το κράτος.
Παρ΄ ότι η ΤτΕ έχει διαψεύσει τα σενάρια που την έφεραν να έχει επεξεργαστεί σχέδιο εξόδου από το ευρώ αλλά θα ήταν οξύμωρο όλοι να έχουν προετοιμαστεί ή τουλάχιστον να έχουν εξετάσει αυτό το ενδεχόμενο και η ΤτΕ η αρμόδια νομισματική και εποπτική αρχή να μην έχει καν μελετήσει αυτό το ενδεχόμενο.
Οι αποκαλύψεις Παπαδήμου ωστόσο έρχονται να εντείνουν ακόμη περισσότερο την αβεβαιότητα και την αγωνία για την τύχη της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: