Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Η ΩΡΑ ΤΩΝ....ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ !!!


Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση  του Αντ. Σαμαρά με τον Ευ. Βενιζέλο στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών για το σχηματισμό κυβέρνησης. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλη.
Λίγο πριν τις 4.30 μ.μ. ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της Ν.Δ. με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ,
Αλ. Τσίπρα, ο οποίος δεν έκανε δηλώσεις εξερχόμενος από τη Βουλή. Ο Αλ.Τσίπρας ανέφερε ότι θα προβεί σε σχετική δήλωση μόλις φθάσει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Πάντως, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η διάσταση απόψεων μεταξύ των δυο κομμάτων, κυρίως, στον τομέα της οικονομικής πολιτικής. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλος θα συναντηθεί σε λίγη ώρα με τον Α. Σαμαρά, ενω η συνάντηση με την γ.γ. του ΚΚΕ  Αλέκα Παπαρήγα δεν θα πραγματοποιηθεί διότι δεν κρίθηκε απαραίτητη.

Ο Ευ. Βενιζέλος στη δήλωση που έκανε το βράδυ της Κυριακής, πρότεινε το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας με όσες δυνάμεις πιστεύουν στο ευρώ ανεξαρτήτως της θέσης που έχουν πάρει απέναντι στο μνημόνιο, ώστε η κυβέρνηση να έχει τη μεγαλύτερη κοινωνική και πολιτική νομιμοποίηση.


Απέκλεισε δηλαδή μια κυβέρνηση του δικομματισμού, η οποία ούτως ή άλλως δεν έχει δυνατότητα να σχηματιστεί με βάση τα ιστορικά χαμηλά ποσοστά του ΠαΣοΚ και της ΝΔ. Να το ερμηνεύσουμε καλύτερα, το ΠΑΣΟΚ θα γίνει ..ουρά του ΣΥΡΙΖΑ και θα δώσει ψήφο ανοχής είτε η Κουμουνδούρου επιλέξει κυβέρνηση με τα κόμματα της Αριστεράς είτε κάνοντας ένα αντιμνημονιακό μέτωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: