Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΚΟΛΑΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΠΡΟΒΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟ'Ι'ΚΑ - ΛΥΚΟ !!!




Μήνυμα στους φίλους τους θα μπορούν να στέλνουν σύντομα οι πολίτες - πρόβατα που δέχονται επίθεση από τρο'ι'κανό - λύκο, χάρη στο θαυματουργό κολάρο που ανέπτυξε ο Ελβετός επιστήμονας Jean-Marc Landry.

Με το κολάρο του ο Δρ. Landry θέλει να προστατέψει τους πολίτες - πρόβατα της Ελλάδας από τους πεινασμένους λύκους της τρόικας που καταφθάνουν από την Γερμανία αναζητώντας τροφή.


Πρωτότυπα του κολάρου, που διαθέτει αισθητήρες παρακολούθησης του ρυθμού της καρδιάς, δοκιμάστηκαν ήδη σε 12 ελληνικά πρόβατα - πολίτες.


Στο πλαίσιο των δοκιμών δυο Γερμανικά λυκόσκυλα τρόμαξαν τους πολίτες - πρόβατα και όπως προέκυψε, ο ρυθμός της καρδιάς τους, που κανονικά φτάνει τους 60 με 80 παλμούς το λεπτό, τριπλασιάστηκε.


Πολλοί πολίτες - πρόβατα  πολιτικών, που δεν έχουν τα χρήματα για τσοπανόσκυλο, κατασπαράσσονται από τους λύκους της τρόικας .


Ακόμα και εκείνοι που γλιτώνουν, πηδούν τους φράχτες και εξαφανίζονται καθώς διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να σωθούν.


Τα πρώτα κολάρα αναμένεται να διατεθούν στην αγορά τον Οκτώβριο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις σχετικά με την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί για την προστασία των πολιτών - προβάτων.


Μια επιλογή είναι να προσαρμοστεί στο κολάρο ένα τσιπάκι που θα ειδοποιεί τον φίλο του με sms σε περίπτωση που το κοπάδι - πολίτες  δέχεται επίθεση.


Ωστόσο εξετάζεται το ενδεχόμενο το κολάρο να εκπέμπει δυνατούς ήχους ή να ψεκάζει χημικά για να απωθήσει τους λύκους της τρόικας. Ενδιαφέρον για το κολάρο έχουν εκδηλώσει ήδη η Ισπανία και η Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: