Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

JUNCKER : ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΗ Η....ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ !!!

Mε νέα σκανδαλώδη δήλωση επανέρχεται ο επικεφαλή του Eurogroup, Jean Claude Juncker, αποκαλώντας αυτή τη φορά "διαχειρίσιμο" ένα πιθανό Grexit. Ο μέχρι πρότινος μετριοπαθής απέναντι στην Ελλάδα πολιτικό αφήνει πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο του της εξόδου μας από το ευρώ...
"Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ "κουβαλάει"  σοβαρούς κινδύνους" παραδέχθηκε στη συνέχει ο ίδιος, αναφερόμενος στις επιπτώσεις της αποχώρησης της χώρας από τη νομισματική ένωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. "Η Ευρώπη δεν θα είχε πολιτική δύναμη χωρίς το ευρώ", προσέθεσε.
Ερωτηθείς αν μπορεί να απορρίψει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ, είπε: "Τουλάχιστον μέχρι το τέλος του φθινοπώρου.             
Η δήλωση Γιούνκερ, έχει μεγάλη σημασία καθώς προέρχεται από έναν αξιωματούχο, που τουλάχιστον μέχρι σήμερα, ήταν πολύ προσεκτικός στις τοποθετήσεις του για την Ελλάδα και το ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του Eurogroup θα παρευρεθεί στην Αθήνα στις 22/08, προκειμένου να έχει επαφές με την ελληνική κυβέρνηση.
Η επίσκεψη του Juncker στην Αθήνα κρίνεται εκ των προτέρων εξαιρετικά σημαντική λόγω της χρονικής συγκυρίας και λαμβάνοντας υπόψη ότι μόλις πριν λίγες εβδομάδες είχε έρθει στη χώρα μας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso.

Δεν υπάρχουν σχόλια: