Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ : ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9/10 Η ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΝΩ ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΘΑ ΗΧΗΣΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ !!! ΤΥΧΑΙΟ ??? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ !!!

Στην Ελλάδα θα βρεθεί την ερχόμενη Τρίτη 9 Οκτωβρίου η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ. Όπως έγινε γνωστό, θα είναι για μια «επίσκεψη εργασίας» στη διάρκεια της οποίας θα τεθούν τα ζητήματα της «κατάστασης στην Ελλάδα, στην Ευρωζώνη και διεθνή θέματα, όπως και οι διμερείς σχέσεις». Ο κ. Ζάιμπερτ, αναγνώρισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις και τόνισε πως το Βερολίνο θέλει να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες.
Η απόφαση για την επίσκεψη της κας Μέρκελ στην Ελλάδα, ελήφθη έπειτα από τη σχετική πρόσκληση που της απηύθυνε τον Αύγουστο κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς.
Την ικανοποίησή του για την αποδοχή της πρόσκλησής του να έρθει στην Ελλάδα η καγκελάριος Μέρκελ, εξέφρασε σήμερα από την Αθήνα ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, δηλώνοντας: « Είναι μία θετική, πολύ θετική εξέλιξη αυτή, το ότι η Καγκελάριος δέχτηκε την πρόσκλησή μου να έρθει στην Αθήνα. Και θα την υποδεχθούμε, όπως αρμόζει σε έναν ηγέτη μιας μεγάλης δύναμης και μιας φίλης χώρας, όπως είναι η Γερμανία»

Ωστόσο, η υποδοχή της κ.Μέρκελ αναμένεται εξαιρετικά «θερμή» καθώς ήδη η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε συγκέντρωση κατά την ημέρα άφιξής της στο Σύνταγμα, στην οποία άρχισαν ήδη να δηλώνουν ότι συμμετέχουν τα κόμματα.

Με συλλαλητήριο απαντούν στην επίσκεψη Μέρκελ ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ

Με τρίωρη στάση εργασίας 12 με 3 το μεσημέρι και συλλαλητήριο την Τρίτη στη μία το μεσημέρι ενάντια «στη συνεχιζόμενη αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας» απαντούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην αναγγελία της επίσημης επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα, την ερχόμενη Τρίτη, 9 Οκτωβρίου.
Σημειώνεται επίσης ότι το συλλαλητήριο που είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα της Δευτέρας στις 6 ώρα στο Σύνταγμα θα πραγματοποιηθεί κανονικά…
Στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ τονίζεται ότι «οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι δεν αντέχουν άλλο την τιμωρητική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντί να λύνει τα προβλήματα της χώρας, εξαθλιώνει την κοινωνία και βουλιάζει σε αδιέξοδα και ύφεση την οικονομία».
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο με ανακοίνωσή απευθύνει παράλληλα κάλεσμα στα συνδικάτα και τα μέλη του, να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί  στην πλατεία Ομονοίας την Τρίτη στις 12:00.

Θα ηχήσουν οι σειρήνες την Τρίτη!



Την Τρίτη (09.10.2012) κατά την Τακτική άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2012», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, όπως παρακάτω:

Τοπική ώρα 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
Τοπική ώρα 11:05, σήμανση συναγερμού, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: