Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Η ΚΡΙΣΗ ΑΓΓΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΗ....ΓΕΡΜΑΝΙΑ !!!

Στο ύψος-ρεκόρ των 2,082 τρις. ευρώ έφθασε το χρέος της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το χρέος της Γερμανίας σε επίπεδο ομοσπονδίας, κρατιδίων και δήμων, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, έφθασε σε επίπεδο-ρεκόρ, αγγίζοντας στα μέσα του έτους τα 2,082 τρις. ευρώ, ενώ, όπως επισημαίνεται, μέσα σε ένα έτος το χρέος αυξήθηκε κατά 3%, ποσοστό που μεταφράζεται σε επιπλέον 61,3 δις. ευρώ.

Άνοδο κατά 2,5% σημείωσαν οι πτωχεύσεις των γερμανικών επιχειρήσεων

Άνοδο σημείωσαν οι πτωχεύσεις των γερμανικών επιχειρήσεων και οι χρεοκοπίες των ιδιωτών – καταναλωτών τον Ιούλιο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, δείχνοντας ότι η ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης επιβραδύνεται εν μέσω της οικονομικής κρίσης στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, οι συνολικές πτωχεύσεις επιχειρήσεων τον Ιούλιο έφτασαν τα 13.783, μια αύξηση της τάξης του 2,5% σε σχέση με πέρυσι.
Επίσης, οι χρεοκοπίες των ιδιωτών αυξήθηκαν κατά 2,8% και έφτασαν τις 8.960 περιπτώσεις, ανάφερε η γερμανική ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία Destatis.
Ο Ιούλιος σηματοδοτεί το τρίτο μήνα του τρέχοντος έτους που οι πτωχεύσεις εταιρειών και ιδιωτών έχουν αυξηθεί και η μεγαλύτερη μηνιαία αύξησή τους μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis.
Οι πτωχεύσεις είναι παραδοσιακά κάτι αρνητικό για την οικονομική δραστηριότητα της Γερμανίας.

ΠΗΓΗ   bankingnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: