Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ - ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟ - ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ....ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ !!! [ ΟΛΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νο 3 ]

Μόνο ως «δολοφονικό» σχέδιο κατεδάφισης της ελληνικής κοινωνίας βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί ο προϋπολογισμός του 2013 και το επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Τα συνολικά μέτρα, ύψους 18,9 δις ευρώ (!) δεν έχουν προηγούμενο, όχι μόνο για την μεταπολεμική ιστορία της χώρας αλλά και για την μεταπολεμική ιστορία του λεγόμενου δυτικού κόσμου.
Η συνολική απώλεια του ΑΕΠ θα είναι 24,5% σε 6 χρόνια σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, η ύφεση 4,5% και ανεργία στο 22,8% το 2013. Όμως, μόνο και μόνο από το ποσοστό της ανεργίας που προβλέπεται μπορούμε να συμπεράνουμε ότι – εκτός των άλλων – ο προϋπολογισμός του 2013 βρίσκεται κυριολεκτικά «στον αέρα». Η πρόβλεψη του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για πραγματική ανεργία 34% το 2013 καταδεικνύει ότι και η ύφεση θα είναι μεγαλύτερη και ότι οι στόχοι του προϋπολογισμού είναι παντελώς ανέφικτοι. Μια διαφορά της εκτίμησης του ποσοστού ανεργίας άνω των 11 μονάδων (34-22,8) καθιστά μαθηματικά βέβαιο τον εκτροχιασμό της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, αφού θα «βυθιστούν» τα δημόσια έσοδα και θα βρεθούν εκτός στόχων οι δαπάνες.
Ενα κείμενο ενός και μόνο άρθρου αλλά με εκατοντάδες παραγράφους συνολικής έκτασης 230 σελίδων Αυτό είναι το «Μνημόνιο 3» όπως συζητείται σήμερα στην κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή. Διαβάστε το στον υπολογιστή σας.
Ειδικότερα, το σχέδιο Νόμου «Εγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 – Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν.4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» είναι ένα κείμενο 230 σελίδων, το οποίο θα ψηφιστεί ως ένα και μόνο άρθρο. Μετά την συζήτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, οι βουλευτές θα κληθούν να το ψηφίσουν επί της αρχής και κατ’ άρθρο με ένα ναι ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: