Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΑΧΑ'Ι'ΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ !!!


Με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν προς την πατρινή κοινωνία, και όχι μόνο, τα εξής:
"Στις 19-3-2012 η Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε κυριολεκτικά «εν μια νυκτί» να θέσει σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης την Συνεταιριστική μας Τράπεζα που μέσα στα δεκαοκτώ χρόνια λειτουργίας της δημιούργησε 13 Καταστήματα εντός αλλά και εκτός του Νομού Αχαΐας απασχολώντας 100 εργαζομένους, στηρίχθηκε από 17.000 περίπου μεριδιούχους, δανειοδότησε εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενισχύοντας τις τοπικές οικονομίες και εξυπηρετούσε καταθέτες που απολάμβαναν υψηλές αποδόσεις, σε σχέση με άλλες εμπορικές Τράπεζες, διατηρώντας παράλληλα την κερδοφορία της.
Η Τράπεζα της Ελλάδος με αυτή την απόφασή της έπληξε καίρια τις ζωές όλων μας. Οι μεριδιούχοι χάνουν την επένδυσή τους αφού το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αξιώνει το σύνολο του Ενεργητικού της Τράπεζας (παρόλο που οι καταθέσεις της Τράπεζας ήταν εγγυημένες από το ΤΕΚΕ και χωρίς να αποτιμήσει το δανειακό χαρτοφυλάκιο).
Οι δανειολήπτες είναι εγκλωβισμένοι με τα δάνεια τους σε καθυστέρηση χωρίς να μπορούν να τα ρυθμίσουν όπως γίνεται σε όλες τις άλλες Τράπεζες και εμείς και οι οικογένειες μας σε απόγνωση (σημειώνουμε ότι είμαστε και μεριδιούχοι και αρκετοί εξ ημών δανειολήπτες).
Δυστυχώς, οχτώ μήνες μετά από την αιφνίδια και περίεργη απόφαση της Τράπεζας Ελλάδος, οι επιπτώσεις είναι ήδη εμφανείς. Επιχειρήσεις έχουν ήδη κλείσει, άνεργοι έχουν προστεθεί στην μακριά λίστα της Δυτικής Ελλάδος, οι μεριδιούχοι κινδυνεύουν σοβαρά να απολέσουν τους κόπους μιας ζωής και εμείς οι εργαζόμενοι δεχόμαστε συνεχή πλήγματα, μείωση αποζημιώσεων (οι οποίες ακόμα να καταβληθούν), καταστροφή καριέρας και εργασία σε κατάσταση ομηρίας.
Επιτέλους, ας προσπαθήσουμε μια φορά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να ενωθούμε για το αντικειμενικό συμφέρον όλων μας. Ας ενώσουμε ότι δυνάμεις έχουμε και να απαιτήσουμε από την Τράπεζα της Ελλάδος, τον κ. Προβόπουλο και τους συνεργάτες του, οι οποίοι προφανώς δεν αντιμετωπίζουν τα δικά μας προβλήματα επιβίωσης, να ανακαλέσει την απόφαση της 19-3-2012 και να επιτρέψει τη συγχώνευση των Συνεταιριστικών Τραπεζών ΜΑΖΙ και με την Αχαϊκή.
Η Τράπεζα Ελλάδος οφείλει να προασπίζει την Ελληνική Οικονομία και να μην αντιμετωπίζει με δυο μέτρα και δυο σταθμά τις υπό την εποπτεία της Τράπεζες. Σε διαφορετική περίπτωση κανείς από τους προαναφερόμενους συναλλασσόμενους με την Αχαϊκή Τράπεζα δεν θα δικαιωθεί. "

Δεν υπάρχουν σχόλια: