Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ο ΣΟΥΛΕ'Ι'ΜΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΠΕΡΑΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΛΟΓΟ . ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΧΑΜΕΡΠΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ....ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ !!!

Διαμάχη ξέσπασε στο εσωτερικό της τουρκικής κυβέρνησης μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της δημοφιλούς σειράς «Σουλειμάν ο Μεγαλοπρεπής».    
Στη διάρκεια εγκαινίων αεροδρομίου της Τουρκίας, ο Ερντογάν επέκρινε τη σειρά λέγοντας ότι «ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής πέρασε όλη του την ζωή πάνω στο άλογο. Δεν είναι ο χαρακτήρας που απεικονίζεται στην τηλεοπτική σειρά».

«Αυτά δεν θα άρεσαν στους προγόνους μας, να μην παίζουμε με τις αξίες»,
σημείωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, κουνώντας το δάχτυλο και καταδίκασε τον παραγωγό της σειράς αλλά και το κανάλι που την πρόβαλε στην Τουρκία. Μάλιστα ο Ερντογάν σημείωσε ότι «έχουν ειδοποιηθεί οι αρχές και η δικαιοσύνη θα λάβει τη σωστή απόφαση».   

Απαντώντας στις επικρίσεις για «πλαστογραφημένη τουρκική ιστορία», το υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας τόνισε ότι η σειρά κάνει καλό στην εικόνα της Τουρκίας, αφού την παρακολουθούν 150 εκατομμύρια τηλεθεατές σε 76 χώρες αλλά φέρνει και χρήμα. Όπως σημείωσε ο Τούρκος υπουργός, στο τέλος του 2012 τα έσοδα θα έχουν φτάσει τα 65 εκατομμύρια δολάρια. 

Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας έχει επιβάλει πρόστιμο στον Σουλειμάν, με την κατηγορία ότι δεν έδειξε τον πρέποντα σεβασμό στην ιδιωτική ζωή μιας ιστορικής προσωπικότητας. Αυτό το πρόστιμο γίνεται και σημείο επικριτικής αναφοράς στην τελευταία Έκθεση Προόδου της Ε.Ε. για την Τουρκία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: