Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ : ΛΑΓΟΙ ΜΕ....ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ !!!


Ανελέητος προβλέπεται ο «πολιτικός πόλεμος» που ξεκίνησε εντός των Ανεξάρτητων Ελλήνων με διαφαινόμενη τη διάσπαση του κόμματος. Χθες βουλευτές του κόμματος προχώρησαν σε ευθεία αμφισβήτηση του αρχηγού Πάνου Καμμένου τον οποίο κατηγορούν για το γεγονός ότι το κόμμα λειτουργεί χωρίς όργανα αλλά και για μια σειρά πολιτικών αποφάσεων. Σήμερα το πρωί μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και ο Γιάννης Μανώλης κατηγορώντας τον Πάνο Καμμένο ως «λαγό» καθώς «συγκαλεί τα όργανα και φεύγει» για να λάβει μέσω twitter την απάντηση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ, ότι η «αποστασία αρχίζει πάντα με τους επαγγελματίες τύπου Μανώλη». Το μεσημέρι της Τρίτης ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Χρήστος Ζώης, ενώ νωρίτερα, ο Γιάννης Μανώλης είχε ανακοινώσει επίσης την αποχώρησή του. Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Δευτέρας ο Πάνος Καμμένος καθαίρεσε τον Κώστα Μαρκόπουλου - εκ των επικριτών του - από τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς αρνήθηκε να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ο λαγός και το non paper
Ο Γιάννης Μανώλης, στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων προχώρησε ένα βήμα περισσότερο καταγγέλλοντας ότι ο Πάνος Καμμένος είχε πράγματι δώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το ανυπόγραφο non paper έγγραφο στα μέσα Μαΐου  που έκανε λόγο για ψήφο ανοχής των ΑΝΕΛ σε περίπτωση εθνικού κινδύνου.
 
«Ο Καμμένος έδωσε το non paper για να μπει στη συγκυβέρνηση για να μπει υπουργός Άμυνας. Έκανε το πρώτο λάθος που το δώσε, και το δεύτερο που έβγαλε ψεύτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ΣΚΑΙ και κάνοντας λόγο για γκέλα. Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος είχε καταγγείλει ως πλαστό το επίμαχο non paper κάτι που έκανε και σήμερα. 
Ο κ. Μανώλης τόνισε επίσης ότι οι ΑΝΕΛ υποχώρησαν εκλογικά λόγω του non paper και σημείωσε ότι αντί «να φτιάξουμε το κόμμα έφυγε για 2 μήνες διακοπές». Υποστήριξε δε, ότι ο κ. Καμμένος επιθυμεί ένα μικρό κόμμα.

Αποκάλεσε, επιπλέον, «λαγό» τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων λέγοντας ότι «συγκαλεί τα όργανα και φεύγει, πρώτη φορά είδα έναν πρόεδρο να γίνεται λαγός. Δε θέλει κόμμα, ούτε συνέδριο ούτε τίποτα. Δε λειτουργεί τίποτε στο κόμμα».

Για την πρόταση Καμμένου στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, να παραιτηθούν οι βουλευτές των δύο κομμάτων ώστε να προκηρυχτούν πρόωρες εκλογές, δήλωσε ότι στελέχη του κόμματος είχαν εξηγήσει στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ότι αυτό δεν «στέκει» συνταγματικά.

«Δεν συζητάει με κανέναν και μιλάει συνεχώς για ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σα να λέει στον κόσμο πήγαινε με τον ΣΥΡΙΖΑ, μας χωρίζει χάος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξαφνικά τον ακούσαμε να μιλάει για δολάριο, (...) δεν είχαμε συζητήσει απολύτως τίποτε. Σήμερα λέει άλλα, το βράδυ άλλα, αύριο άλλα»
δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μανώλης δήλωσε δε, ότι ενώ είχε κλείσει συμφωνία για διεύρυνση του κόμματος με τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο ο κ. Καμμένος τη χάλασε. «Δεν πάω στη ΝΔ. Δεν έφυγα για να γυρίσω» σημείωσε τέλος απαντώντας στα σενάρια περί επιστροφής του στην Συγγρού.


Περί αποστασίας
 
«Η αποστασία αρχίζει πάντα με τους επαγγελματίες τύπου Μανώλη» δήλωσε μετά από λίγο μέσω twitter ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ενώ του ευχήθηκε … «καλό ταξίδι».
Απαντώντας στο «καλό ταξίδι» ο κ.Μανώλης είπε στον Βήμα 99,5 ότι έχει ήδη φύγει από το κόμμα. Έχω παραιτηθεί στους συνεργάτες μου. Άλλωστε δεν υπάρχουν όργανα στο κόμμα, τόνισε. »Ας μου κάνει μήνυση. Υπάρχουν μαρτυρίες βουλευτών και στελεχών. Να μου φέρει στοιχεία ότι κάνω αποστασία» υποστήριξε και πρόσθεσε: «Θα ήταν χειρότερο να παραμείνω σε ένα κόμμα που ο Καμμένος λέει άλλα το πρωί και άλλα το βράδυ».
Σε μια ακόμη ανταπάντηση, ο Πάνος Καμμένος διέψευσε τα περί non paper και δήλωσε: «Όποιοι αντέχουν θα συνεχίσουν μαζί μας. Όσοι δεν αντέχουν να επιστρέψουν στα μαντριά τους».
«Εγώ είχα υπουργεία όπως και οι περισσότεροι που ξεκινήσαμε, αφήσαμε υπουργεία για να πάμε στους ΑΝΕΛ. Ο επαγγελματίας πολιτευτής κ. Μανώλης λειτούργησε ως αποστάτης. Το non paper το οποίο ανέφερε, ήταν ένα χαρτί που φαίνεται ότι κάποιοι εμπνεύστηκαν προκειμένου εμείς να υποταγούμε στην συγκυβέρνηση της τρόικας. Ούτε υποταχθήκαμε, ούτε ποτέ θα υποταχθούμε. Και αυτά τα non paper μπορούν να τα χρησιμοποιούν μεταξύ τους εκείνοι που διαπραγματεύονται καρέκλες και μισθούς. Οι ΑΝΕΛ δεν διαπραγματευόμαστε με κανένα από αυτούς, συνομιλούμε μόνο με τον ελληνικό λαό» σημείωσε. 

Ο παραιτηθείς

Το μεσημέρι της Τρίτης ο Χρήστος Ζώης ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Eάν είχα μια ελαχιστότατη επιφύλαξη μετά τις χθεσινές εξελίξεις στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Διοικούσας Επιτροπής, σήμερα το πρωί, ακούγοντας τη συνέντευξη του προεδρεύοντος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε ραδιοφωνικό σταθμό, εγκατέλειψα κάθε ελπίδα. Κανείς δεν μπορεί να συνομιλήσει με το 'χάος', την αφερεγγυότητα, την υποκρισία και την πολυγλωσσία», δήλωσε.

Ο Χρήστος Ζώης ευχαρίστησε και ευχήθηκε καλό κουράγιο στους συνεργάτες του με τους οποίους δούλεψε, όπως είπε, «24 ώρες το 24ωρο σε συνθήκες πολιτικά και τεχνικά δύσκολες». «Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με όλους όσοι μοιραζόμαστε όχι μόνο τις ίδιες πολιτικές απόψεις αλλά και το ίδιο πλαίσιο αρχών και αξιών», ανέφερε και κατέληξε:
 
«Ο αγώνας μας είναι ιερός. Οφείλουμε να τον υπερασπιστούμε και να τον προστατέψουμε από άστοχες έως και επικίνδυνες για τη χώρα ιδέες, που είναι άγνωστο πού και πώς κυοφορούνται το τελευταίο διάστημα».
 
«Ευχαριστώ τον Χρήστο Ζώη για την συνεισφορά του όλο αυτό τον καιρό. Είναι αλήθεια ότι η πορεία που έχουμε επιλέξει είναι ο δύσκολος και επικίνδυνος για το καθεστώς δρόμος. Εμείς συνεχίζουμε», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος κάνοντας αποδεκτή την παραίτηση του Ζώη. 

Όλα άρχισαν χθες

Ο πόλεμος στις τάξεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων ξεκίνησε για τα καλά χθες με τους βουλευτές του κόμματος να εκφράζουν τη δυσαρέσκεια προς τον πρόεδρό τους για περιφρόνηση των συλλογικών διαδικασιών. Ακολούθησε έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ με τη συμμετοχή των 12 από τους 20 βουλευτές.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τη Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος, ο Γραμματέας της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος έθεσε θέμα διαπιστώνοντας ότι λαμβάνονται πολιτικές αποφάσεις -οι οποίες καθορίζουν την πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος- από την ηγεσία, «χωρίς να υπάρχει καν ένα όργανο». Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση, συμφώνησε ανάμεσα σε άλλους και ο εκπρόσωπος Τύπου Χρήστος Ζώης.

Συνομωσία Ο Πάνος Καμμένος αντέδρασε έντονα κατηγορώντας του βουλευτές του ότι προκαλούν κλίμα εσωστρέφειας. Μετά από λίγη ώρα, ο Πάνος Καμμένος κήρυξε τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης της ΚΟ, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μόλις 12 εκ των 20 βουλευτών του κόμματος. Νωρίτερα, κατά την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τη Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος, εξήγγειλε το ιδρυτικό συνέδριο το οποίο πρότεινε να διεξαχθεί στις 27-28-29 Απριλίου 2013 και το οποίο θα εκλέξει πρόεδρο και γενικό γραμματέα. Αναφορικά με την καθυστέρηση της σύγκλισής του ανάφερε ότι το συνέδριο δεν έγινε νωρίτερα εξαιτίας του οικονομικού αποκλεισμού από τους σημερινούς συγκυβερνώντες.              ΠΗΓΗ     tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: