Να είναι με φρέσκα υλικά και φτιαγμένη από τα χεράκια μας!
Νόστιμα και θρεπτικά!
Όποια υλικά κι αν επιλέξετε, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και να δοκιμάσετε πίτσες με διάφορες γεύσεις αλλά και σχήμα που θα ξετρελάνουν και… θα χορτάσουν τα μικρά σας αλλά και εσάς, προσφέροντάς σας παράλληλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως:
Υδατάνθρακες: Η καλύτερη πηγή ενέργειας, έρχεται από τη ζύμη!
Λυκοπένιο: Ισχυρό αντιοξειδωτικό το οποίο βρίσκεται στη σάλτσα ντομάτας.
Ασβέστιο και βιταμίνη D: Από το τυρί.
Βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες: Από τα λαχανικά.
Πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας: Τόσο από το τυρί όσο και από άλλα συστατικά όπως ζαμπόν, μπέικον, γαλοπούλα.
Η πίτσα μπορεί να γίνει σε σχήμα...κώνου ή στο κλασικό σχήμα των 8 κομματιών. Όποιο σχήμα πίτσας και αν διαλέξετε,είναι φτιαγμένο με φρέσκα υλικά, όπως αλεύρι, μαγιά, ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και νερό.
Αυτή η απλή βάση μπορεί να μας δώσει αφράτη και λεπτή ζύμη ανάλογα με το τι θέλουμε, κλασική ή σε...κώνο.
Η σάλτσα ντομάτας…
Όσο πιο απλή, τόσο καλύτερη και… αποδεκτή για τις γευστικές προτιμήσεις σας. Αφήσαμε στην άκρη, λοιπόν, τα πολλά μυρωδικά και μπαχαρικά και δημιουργήσαμε μία απλή σάλτσα ντομάτας με κρεμύδι μαιντανό και ρίγανη.
Βέβαια δεν μπορεί να λείπει το ελαιόλαδο, το οποίο όχι μόνο απογειώνει τη γεύση της αλλά ενισχύει και τη διατροφική και θερμιδική αξία της πίτσας μας με τα πολύτιμα λιπαρά του!
Το βασικότερο υλικό, το οποίο μας δίνει και την πιο απλή εκδοχή της πίτσας είναι το τυρί. Στην πίτσα ταιριάζουν σχετικά μαλακά τυριά που λιώνουν εύκολα και δεν είναι πάρα πολύ αλμυρά. Μάλιστα αυτή η γεύση του τυριού είναι που κάνει την πίτσα ακόμα πιο προσφιλή. Εμείς λοιπόν, στο pizza c cono χρησιμοποιούμε μόνο μοτσαρέλα για original ιταλική γεύση η οποία ικανοποιεί όλες τις γευστικές προτιμήσεις μικρών και… μεγάλων!
Βέβαια, δεν θα μπορούσε να μη γίνει μνεία και στον εκπρόσωπο των ελληνικών τυριών, τη φέτα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κυβάκια και να μας δώσει τη χωριάτικη εκδοχή της πίτσας, μαζί με φρέσκια ντομάτα, ενώ μπορούν να προστεθούν ελιές , πιπεριά καθώς επίσης και κρεμμύδι σε κυβάκια, αγγινάρα, ή καλαμπόκι.
Ζαμπόν : Η κατηγορία ζαμπόν ήταν γνωστή για την υψηλή περιεκτικότητα σε ζωικά λιπαρά και για αυτό αποτέλεσε το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα κατηγορίας στην οποία η Creta Farms με τη συνταγή Εν Ελλάδι έφερε επανάσταση. (Εν Ελλάδι, Φιλικό, 0-3%).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου