Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΠΑΤΡΑ : ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ [ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΜΕΤΑΞΑ ] ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ !!!



Η  Τοπική Οργάνωση Πάτρας της Χρυσής Αυγής, ανακοίνωσε ότι  την Κυριακή 04 Αυγούστου 2013 και ώρα 08:00 μ.μ., θα κάνει διανομή τροφίμων, στα γραφεία της στη Γούναρη, δίπλα από το Αστυνομικό Τμήμα.
ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
10 Μαϊου 2012  Ο Ηλίας Κασιδιάρης απαντά στα περί νεοναζί.

"Δεν είμαστε νεοναζί, είμαστε Έλληνες εθνικιστές"

ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΣΕΙΣ …. ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ ΜΟΥ !!!

Μιχαλολιάκος: Μόνο μία άρχουσα, ηγέτιδα τάξη θα κάνει την "επανάσταση" και όχι ο λαός!


Σάββατο, 3 Αυγούστου 2013




“ Κατά τον κ.Μιχαλολιάκο μόνο μία άρχουσα, ηγέτιδα τάξη θα κάνει την "επανάσταση" ….  

Πως κάνουν επαναστάσεις οι ηγέτιδες τάξεις κύριε Μιχαλολιάκο; Που και πότε έχει συμβεί αυτό;

                                                              ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Καλύτερα λοιπόν να τρως απ’ τα σκουπίδια παρά απ’ τα σκατά της Χρυσής Αυγής.







Καταλαβαίνουμε όλοι πλέον, σε τι άμεσο κίνδυνο βρίσκεται η χώρα! Η απελπισία του λαού μας από τα δεινά, που ένα άδικο, φαύλο διεθνές οικονομικό σύστημα προκάλεσε εν μέρει και στη χώρα μας, η οποία κάποτε -θέλουν δεν θέλουν τα φασιστοειδή- θα βγει από το καταραμένο τούνελ, δεν μπορεί να δικαιολογήσει την, εποχιακή έστω, ανοχή ενός μέρους του λαού στους βρικόλακες του ολοκαυτώματος, που μολύνουν την ελληνική σημαία, την εθνική δημοκρατική συνείδηση, τη σημαία της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στα λοβοτομημένα παλαιά και νέα Ες-Ες.
Εβδομήντα επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την 4η Αυγούστου του 1936, όταν ο Ιωάννης Μεταξάς επέβαλε δικτατορία στην Ελλάδα, έχοντας την πλήρη στήριξη των ανακτόρων. Στην επιβολή του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου σημαντικός παράγοντας υπήρξε η κρίση των πολιτικών δυνάμεων της εποχής και η αδυναμία συνεννόησης μεταξύ τους.
Στις 4 Αυγούστου 1936 ο Μεταξάς εγκαθιδρύει δικτατορία επικαλούμενος τον κίνδυνο εσωτερικών ταραχών και την ασταθή διεθνή κατάσταση με τη συγκατάθεση του Γεωργίου Β', ο οποίος διαλύει τη Βουλή χωρίς να προκηρύξει εκλογές και αναστέλλει πολλά άρθρα του Συντάγματος. Η αφορμή που περίμενε ο Μεταξάς δόθηκε από τη γενική απεργία που είχαν κηρύξει για τις 5 Αυγούστου του 1936 τα συνδικάτα με πρόταση του ΚΚΕ.
Με ένα κύμα συλλήψεων πολιτικοί ηγέτες στάλθηκαν στην εξορία στα νησιά, ενώ εκατοντάδες συνδικαλιστές και κομουνιστές κλείστηκαν σε φυλακές και στρατόπεδα.
Η αστυνομία του καθεστώτος στράφηκε με σκληρότητα τόσο κατά των κομουνιστών όσο και άλλων πολιτικών αντιπάλων. Ο Γεώργιος Καφαντάρης σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας γράφει «Αι αυθαίρετοι συλλήψεις είναι συνήθη φαινόμενα. Πάμπολλοι είναι οι υποβληθέντες εις μεσαιωνικά μαρτύρια». Τα πολιτικά κόμματα διαλύθηκαν, οι πολιτικοί εξορίστηκαν ή περιορίστηκαν κατ’ οίκον, τα εργατικά συνδικάτα διαλύθηκαν.

Το καθεστώς στηριζόταν στην Εκκλησία, που κυριαρχούσε στην εκπαίδευση και που εξασφάλισε από το κράτος πολλές γενναιόδωρες επιχορηγήσεις, αλλά βασιζόταν επίσης και στην αστυνομία και την χωροφυλακή.
Στις μειονότητες η δικατορία του Μεταξά, επέβαλλε –πολλές φορές με τη βία- τη χρήση της ελληνικής γλώσσας σε δημόσιους αλλά και ιδιωτικούς χώρους, με κυριότερα θύματά του τους σλαβόφωνους πληθυσμούς.
Ο Μεταξάς ακολούθησε το πρότυπο της φασιστικής Ιταλίας του Μουσολίνι, διαδίδοντας την ιδεολογία του «Γ’ Ελληνικού Πολιτισμού», σύμφωνα με την οποία ο Μεταξάς και οι σύντροφοί του αποτελούσαν τους συνεχιστές του Αρχαίου (Α΄) και Βυζαντινού (Β΄) Πολιτισμού και ότι είχαν ως στόχο την φυλετική ενότητα του έθνους καθώς και την διατήρηση των παραδόσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: