Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΙΤΣΑ ΚΩΝΟΣ - ΠΙΤΣΑ ΧΩΝΑΚΙ - PIZZACCONO : ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΠΙΤΣΑ !!!

Είσαι φοιτητής και απολαμβάνεις τα καλύτερα σου χρόνια; Για υγιεινή διατροφή ούτε λόγος φυσικά! Έχεις γυρίσει σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα στο πανεπιστήμιο και βαριέσαι να μαγειρέψεις; Η πιο εύκολη λύση είναι να παραγγείλεις απ' έξω.

Τώρα έχεις μια πολύ καλή δικαιολογία για να παραγγείλεις πίτσα! Ερευνητές στο British Journal of Nutrition απέδειξαν ότι τρώγοντας αργά το βράδυ πίτσα αυξάνονται τα επίπεδα ενέργειας για το επόμενο πρωί.

Στη μελέτη που έγινε, οι ερευνητές μελέτησαν φοιτητές που έτρωγαν αργά το βράδυ ένα γεύμα 30 -33 γραμμάρια πρωτεΐνης και υδατανθράκων πριν πάνε για ύπνο.

Το επόμενο πρωί μελετήθηκε η όρεξη τους και το αίσθημα της πείνας και αποδείχθηκε ότι ήταν αυξημένα σε σχέση με αυτούς που δεν είχαν τις ίδιες διατροφικές συνήθειες. PIZZA C CONO & FRUTTY C CONO.

Με λεπτή αφράτη ζύμη… απλή margherita μόνο με τυρί και ντομάτα ή classic ή mediterannean ή maestro ή haway ή pantiera, όπως και να την κάνουμε, η pizza c cono αποτελεί ένα από τα πλέον αγαπημένα φαγητά των μεγάλων και των παιδιών. Το καλύτερο, όμως, είναι πως το συγκεκριμένο φαγητό αποτελεί κι ένα απόλυτα ισορροπημένο πιάτο, καθώς έχει μία πολύ καλή αναλογία σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λιπαρά! Βασική προϋπόθεση:
Να είναι με φρέσκα υλικά και φτιαγμένη από τα χεράκια μας! Όποια υλικά κι αν επιλέξετε, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και να δοκιμάσετε πίτσες με διάφορες γεύσεις αλλά και σχήμα....κώνου,
που θα ξετρελάνουν και… θα χορτάσουν τα μικρά σας αλλά και εσάς, προσφέροντάς σας παράλληλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως:


Υδατάνθρακες: Η καλύτερη πηγή ενέργειας, έρχεται από τη ζύμη!
Λυκοπένιο: Ισχυρό αντιοξειδωτικό το οποίο βρίσκεται στη σάλτσα ντομάτας.
Μονοακόρεστα λιπαρά: Από το ελαιόλαδο που έχουμε βάλει στη σάλτσα ντομάτας.
Ασβέστιο και βιταμίνη D: Από το τυρί.
Βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες: Από τα λαχανικά.
Πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας: Τόσο από το τυρί όσο και από άλλα συστατικά όπως ζαμπόν, μπέικον, γαλοπούλα.
Εχουν φτιαχτεί χιλιάδες εναλλακτικά είδη πίτσας & ζύμης: παχιά, λεπτή, μέτρια, σκεπαστή, με μυρωδικά, με διάφορα είδη τυριών, ψημένη, σε ηλεκτρικό φούρνο, σε φούρνο με ξύλα, σε γκάζι, ακόμα και στα κάρβουνα. Αλλά ποτέ πίτσα σε....κώνο !!!
Τώρα η πίτσα έχει το... χωνάκι της !!! www.pizzaccono.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: