Η καταγωγή της pizza πάει πολύ πίσω και ούτε και οι ίδιοι οι Ιταλοί γνωρίζουν με βεβαιότητα την απαρχή αυτού του γαστρονομικού θαύματος. Κανείς ακόμα δεν είναι σίγουρος αν οι Ιταλοί είναι εκείνοι που αξίζουν τα εύσημα όλου του πλανήτη, αφού οι ιστορικές πηγές σχετικά με την pizza είναι πολλές.Ο όρος «pizza» ωστόσο εμφανίζεται ως τέτοιος, όπως τον αντιλαμβανόμαστε σήμερα, στα τέλη της πρώτης χιλιετίας και η σύνδεσή του με την ελληνική λέξη «πίτα» είναι προφανής. Χωρίς να αναλωθούμε όμως, ιδιαίτερα και χαθούμε στα βάθη της ιστορίας, σήμερα ο τόπος καταγωγής της pizza θεωρείται η Νάπολη και όλοι εκεί απευθύνονται για ένα κομμάτι από την καλύτερη pizza του κόσμου, ακόμα και αν οι ιστορικές μαρτυρίες δείχνουν πως pizza έτρωγαν στο παρελθόν και άλλοι λαοί εκτός από τους Ιταλούς, αλλά και πολλά χρόνια πιο πριν από αυτούς. Όποιες και να είναι οι ρίζες όμως της pizza, πρόκειται για ένα παγκόσμιο αγαθό –όπως το νερό και ο αέρας για παράδειγμα- και –ίσως- το πιο εμπορευματοποιημένο προϊόν του πλανήτη. Σε όποια πόλη του κόσμου και να βρεθείτε θα υπάρχει σίγουρα μια πιτσαρία.Πολλοί είναι εκείνοι που αποκτούν εμμονή με την αναζήτηση της ιδανικής pizza, τόσο σε επίπεδο ζύμης, όσο και στα υπόλοιπα υλικά. Πολλοί είναι δε, εκείνοι που τρέφονται αποκλειστικά με pizza, κυρίως στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Η αλήθεια όμως, είναι ότι η pizza είναι ένα μονάχα πιάτο από την πληθώρα των πιάτων που προσφέρουν όλες οι κουζίνες του κόσμου.Το καλύτερο, όμως, είναι πως το συγκεκριμένο φαγητό αποτελεί κι ένα απόλυτα ισορροπημένο πιάτο, καθώς έχει μία πολύ καλή αναλογία σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λιπαρά! Εχουν φτιαχτεί χιλιάδες εναλλακτικά είδη πίτσας & ζύμης: παχιά, λεπτή, μέτρια, σκεπαστή, με μυρωδικά, με διάφορα είδη τυριών, ψημένη, σε ηλεκτρικό φούρνο, σε φούρνο με ξύλα, σε γκάζι, ακόμα και στα κάρβουνα. Αλλά ποτέ πίτσα σε....κώνο !!!
Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013
ΠΙΤΣΑ ΚΩΝΟΣ - PIZZA C CONO - PIZZA IN A CONE : THE UNIQUE FRESH - PRACTICAL AND HEALTHY PIZZA ON THE GO !!!
Η καταγωγή της pizza πάει πολύ πίσω και ούτε και οι ίδιοι οι Ιταλοί γνωρίζουν με βεβαιότητα την απαρχή αυτού του γαστρονομικού θαύματος. Κανείς ακόμα δεν είναι σίγουρος αν οι Ιταλοί είναι εκείνοι που αξίζουν τα εύσημα όλου του πλανήτη, αφού οι ιστορικές πηγές σχετικά με την pizza είναι πολλές.Ο όρος «pizza» ωστόσο εμφανίζεται ως τέτοιος, όπως τον αντιλαμβανόμαστε σήμερα, στα τέλη της πρώτης χιλιετίας και η σύνδεσή του με την ελληνική λέξη «πίτα» είναι προφανής. Χωρίς να αναλωθούμε όμως, ιδιαίτερα και χαθούμε στα βάθη της ιστορίας, σήμερα ο τόπος καταγωγής της pizza θεωρείται η Νάπολη και όλοι εκεί απευθύνονται για ένα κομμάτι από την καλύτερη pizza του κόσμου, ακόμα και αν οι ιστορικές μαρτυρίες δείχνουν πως pizza έτρωγαν στο παρελθόν και άλλοι λαοί εκτός από τους Ιταλούς, αλλά και πολλά χρόνια πιο πριν από αυτούς. Όποιες και να είναι οι ρίζες όμως της pizza, πρόκειται για ένα παγκόσμιο αγαθό –όπως το νερό και ο αέρας για παράδειγμα- και –ίσως- το πιο εμπορευματοποιημένο προϊόν του πλανήτη. Σε όποια πόλη του κόσμου και να βρεθείτε θα υπάρχει σίγουρα μια πιτσαρία.Πολλοί είναι εκείνοι που αποκτούν εμμονή με την αναζήτηση της ιδανικής pizza, τόσο σε επίπεδο ζύμης, όσο και στα υπόλοιπα υλικά. Πολλοί είναι δε, εκείνοι που τρέφονται αποκλειστικά με pizza, κυρίως στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Η αλήθεια όμως, είναι ότι η pizza είναι ένα μονάχα πιάτο από την πληθώρα των πιάτων που προσφέρουν όλες οι κουζίνες του κόσμου.Το καλύτερο, όμως, είναι πως το συγκεκριμένο φαγητό αποτελεί κι ένα απόλυτα ισορροπημένο πιάτο, καθώς έχει μία πολύ καλή αναλογία σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λιπαρά! Εχουν φτιαχτεί χιλιάδες εναλλακτικά είδη πίτσας & ζύμης: παχιά, λεπτή, μέτρια, σκεπαστή, με μυρωδικά, με διάφορα είδη τυριών, ψημένη, σε ηλεκτρικό φούρνο, σε φούρνο με ξύλα, σε γκάζι, ακόμα και στα κάρβουνα. Αλλά ποτέ πίτσα σε....κώνο !!!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου