Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα burgers και η
pizza έγιναν γαστρονομικά εμβλήματα και εθνόσημα της αμερικανικής
ευημερίας και κουλτούρας. Και μπορεί στους Ιταλούς να οφείλουμε την
επινόηση της pizza, αλλά κανείς δεν την απογείωσε όπως οι αμερικανοί. Ας
δούμε όμως εν συντομία, τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία της
ιταλικής ντίβας…
Η pizza, είτε επειδή είναι εύκολη στην παρασκευή και ακόμα πιο εύκολη
στην κατανάλωση, είτε επειδή είναι απλά πεντανόστιμη, έχει εισχωρήσει
για τα καλά στις κουζίνες όλου του κόσμου και τρώγεται για βραδινό,
μεσημεριανό, πρωινό ή σνακ.
Η καταγωγή της pizza πάει πολύ πίσω και ούτε και
οι ίδιοι οι Ιταλοί γνωρίζουν με βεβαιότητα την απαρχή αυτού του
γαστρονομικού θαύματος. Κανείς ακόμα δεν είναι σίγουρος αν οι Ιταλοί
είναι εκείνοι που αξίζουν τα εύσημα όλου του πλανήτη, αφού οι ιστορικές
πηγές σχετικά με την pizza είναι πολλές. Οι μαρτυρίες θέλουν τους Πέρσες
να τρώνε ψωμί καλυμμένο με τυρί και χουρμάδες, ενώ στην Αινειάδα του
Βιργιλίου χρησιμοποιούσαν το ψωμί σαν… πιάτο.
Στο PizzaCcono & FruttyCcono ετοιμάζουν τη ζύμη από το αλεύρι το νερό και τη μαγιά, περνάει στην πρέσα διαμόρφωσης του κώνου, γεμίζεται σύμφωνα με τις επιλογές του πελάτη και ψήνετε στο κυκλοθερμικό φούρνο που διαθέτει η εταιρεία. Η μοναδική πίτσα σε χωνάκι με φρέσκια ζύμη και φρέσκα υλικά ψήνεται πλέον μπροστά στα... μάτια σας.Το δημιούργημά έχει σχήμα κώνου και γεύση πίτσας παρασκευασμένης από λεπτή ζύμη, σάλτσα τομάτας και τυρί μοτσαρέλα. Χάρη στο νέο σχήμα η ζύμη παραμένει τραγανή, η επικάλυψη είναι λιγότερο υγρή, δεν στάζει και δεν λερώνει τα χέρια του καταναλωτή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου