Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ : ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ....ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ !!!


Πριν λίγους μήνες ο κ. Στουρνάρας είχε… καταγγείλει τους πολίτες που αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες και εκτίμησε ότι περί τα 20 δισ. ευρώ φυλάσσονται στα «σεντούκια». Στη συνέχεια και μέχρι σήμερα, φρόντισε να φορτώσει τους φορολογούμενους με επιπλέον φορολογικά βάρη, ενώ ο αρμόδιος γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων βδομάδα παρά βδομάδα εκστομίζει και μια νέα απειλή κατά το μικρο-οφειλετών για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Η τελευταία, την προηγούμενη βδομάδα, όταν υπενθύμισε σε πολύ απειλητικό τόνο ότι έχουν περιθώριο 15 ημερών για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν τον «δήμιο» των κατασχέσεων και πλειστηριασμών.
Εννοείται -δυστυχώς- ότι δεν επιδεικνύεται ο ίδιος ζήλος για μεγαλο-οφειλέτες: από τις διάφορες λίστες της ντροπής» (Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν κ.λπ.) δεν υπάρχει το αποτέλεσμα ελέγχου ούτε για μία (αριθμητικώς: 1) περίπτωση, ενώ ισχύει ο γνωστός κανόνας «αν χρωστάς λίγα, έμπλεξες άσχημα – αν χρωστάς πολλά, στη χειρότερη περίπτωση θα έχεις πλουσιοπάροχες διευκολύνσεις».
Οι διαδικασίες «αναγκαστικής είσπραξης» αφορούν πλέον δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενους (ο αριθμός για το 2013 προσεγγίζει τις 100.000). Στο στόχαστρο είναι οι καταθέσεις, αλλά και η ακίνητη περιουσία των οφειλετών.
Το αποτέλεσμα της απειλής κατασχέσεων και πλειστηριασμών είναι η αύξηση των εσόδων του Δημοσίου από ληξιπρόθεσμα χρέη οφειλετών της εφορίας κατά 1,5 δισ. ευρώ στο πρώτο δεκάμηνο του 2013. Το γεγονός αυτό άνοιξε την όρεξη για ακόμη πιο «επιθετική» πολιτική κατασχέσεων και πλειστηριασμών.

Ωστόσο, τα νέα από τον χώρο των τραπεζών λένε ότι το Νοέμβριο έχουμε νέα μείωση των καταθέσεων, στη συνέχεια της μείωσης το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Η μείωση αυτή είναι αποτέλεσμα ακριβώς της υπερφορολόγησης και των επιθετικών μεθόδων της «αναγκαστικής είσπραξης» από τις υπηρεσίες του κ. Στουρνάρα και του κ. Θεοχάρη. Συγκεκριμένα, οφείλεται στους εξής λόγους:
- Στην «κατανάλωση» καταθέσεων για να πληρωθούν οφειλές προς την εφορία (ή και προς ΔΕΗ, ΙΚΑ κ.λπ.), καθώς τα εισοδήματα χαμηλόμισθων και μικρομεσαίων δεν επαρκούν για να καλύψουν αυτές τις ανάγκες).
- Στην απόσυρση καταθέσεων προκειμένου να αποφύγουν την αναγκαστική είσπραξη, καθώς οι… απειλές του κ. Θεοχάρη πιάνουν τόπο.
Από την άλλη, οι μεγαλοκαταθέτες προστατεύουν τα χρήματά τους στις τράπεζες του εξωτερικού…

Έτσι ο κ. Θεοχάρης γεμίζει ξανά τα σεντούκια που τόσο… μισεί ο κ. Στουρνάρας και απειλεί τις τράπεζες με μια αιμορραγία καταθέσεων ενώ αυτές βρίσκονται μπροστά σε κρίσιμα stress tests από τα οποία θα εξαρτηθεί το μέλλον τους…                    ΠΗΓΗ     rizopoulospost

Δεν υπάρχουν σχόλια: