Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΤΕΛΟΣ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ....ΓΙΑ ΤΟ ΦΠΑ ΣΤΟ 13% !!!

Η μείωση του ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης από το 23% στο 13% παρουσιάστηκε ως τεράστια διαπραγματευτική επιτυχία της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μάλιστα να κάνει ολόκληρο διάγγελμα ειδικά για αυτό το θέμα (και να εκστομίζει το περίφημο "γ... το κεφάλι μου, μ...κα").
Το γεγονός αυτό, η επαναφορά δηλαδή του ΦΠΑ στο τραγικό ποσοστό του 23% για την εστίαση που φαίνεται δεδομένο από τις αρχές του 2014 στερεί κάθε ελπίδα μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Κι αυτό γιατί η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το ίδιο επιχείρημα, ότι δηλαδή η αύξηση του μείωσε την κατανάλωση και στέρησε έσοδα από το κράτος. Η τρόικα έρχεται τώρα λοιπόν και υποστηρίζει πώς το επιχείρημα αυτό κατέρρευσε με τον ΦΠΑ στην εστίαση.
Όμως φαίνεται πως ήταν μία επιτυχία... μικρής διάρκειας, καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εισηγείται τώρα την επαναφορά του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%, κρίνοντας το μέτρο ως... αποτυχημένο!
Το ΔΝΤ εκτιμά ότι αν δεν επανέλθει ο συντελεστής στο 23%, θα δημιουργηθεί επιπλέον κενό ύψους 200-300 εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Άλλο ένα success story που μάλλον θα το τραβήξει το καζανάκι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: