Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ : ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑ....ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΩ. ΧΑΝΩ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ !!!


“ Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής του Γιάννη Πρετεντέρη.Αφετηρία για τις δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου αποτέλεσαν οι αναφορές του δημοσιογράφου σε δημοσιεύματα της ΑΥΓΗΣ, που τον υποδεικνύουν ως τον "υπουργό των σκανδάλων": "Συμβαίνει, η διαδρομή μου τα τελευταία 3-4 χρόνια να είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την πορεία της χώρας. Λογικό δεν είναι; Αν χτυπήσουμε αυτόν το στόχο, μπορεί να μην υπάρχει ΠΑΣΟΚ, άρα να μην υπάρχει κυβέρνηση, άρα να επισπεύσουμε τις εξελίξεις και να μην έχουμε και αντίπαλο", ήταν η "εύκολη" ερμηνεία που έδωσε στη "λάσπη"¨της ΑΥΓΗΣ και του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του, για να την συνοδεύσει με μια δεύτερη: "Εδώ επιτελείται ένα συμβόλαιο πολιτικού τραυματισμού ή πολιτικού θανάτου. Τα συμβόλαια τα αναθέτουν συμφέροντα τα οποία έχουν θιγεί από την πολιτική μου. (...) Ξέρετε, στην πολιτική δεν μπήκα επειδή δεν είχα δουλειά, ούτε μπήκα για να κερδίσω. Χάνω συστηματικά. Δεν μπορεί να με ταυτίσει εμένα με κανένα συμφέρον, ούτε να πει κανείς ότι εξυπηρετήθηκε οποιοδήποτε συμφέρον. Μπορεί όμως να πει ότι εθίγη συμφέρον", δήλωσε.                                                                 Ο πλουσιότερος πολιτικός αρχηγός φαίνεται να είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, του οποίου οι συνολικές καταθέσεις ανέρχονται σε περίπου 2,3 εκ. ευρώ!

Αναλυτικά, ο Βαγγέλης Βενιζέλοςδηλώνει συνολικά εισοδήματα 101.903 ευρώ, ενώ η σύζυγός του δηλώνει 60.049,80 ευρώ. Τα ακίνητα που διαθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι: ένα γραφείο στην Θεσσαλονίκη, ένα διαμέρισμα στην Θεσσαλονίκη, ένα πάρκινγκ και δύο οικόπεδα επίσης στην Θεσσαλονίκη, ένα αγροτεμάχιο στην Χαλκιδική, ένα διαμέρισμα, μία αποθήκη και 3 πάρκιγκ στην Αθήνα. Η σύζυγος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει στην ιδιοκτησία της γραφεία, καταστήματα αλλά και αγροτεμάχια σε Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα.

Πλούσιο είναι, όμως, το χαρτοφυλάκιο του ζεύγους Βενιζέλου. Διαθέτουν 1.172 μετοχές στη Eurobank, αγόρασαν επίσης μέσα στο 2010 ακόμα 3.571 μετοχές στη Eurobank, καθώς και 5.783 αμοιβαία της HSBC. Ακόμα διαθέτουν: 9.772 αμοιβαία στη WinWinEurobank και 1.499,325 στη WinWin εξωτερικού, 28.037,383 αμοιβαία στη Blend Eurobank και 2.998 στη Eurobank Weather. Το χαρτοφυλάκιο της οικογένειας Βενιζέλου εμπλουτίστηκε περαιτέρω το 2010 με bonds εξωτ. δημοσίου αξίας 99.581 ευρώ.

27 λογαριασμούς σε ευρώ, δολάρια και λίρες Αγγλίας διαθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μαζί με τη σύζυγο του. Από τους λογαριασμούς αυτούς τρεις λογαριασμοί στην τράπεζα HSBC ανοίχτηκαν μέσα στο 2010. Ο πρώτος φαίνεται να έχει 1.082,31 ευρώ, ο δεύτερος 45.000 ευρώ και ο τρίτος 43.894 λίρες Αγγλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις αυτοί λογαριασμοί ανοίχτηκαν για τις ανάγκες των σπουδών της κόρης του στο εξωτερικό.

Το ζεύγος Βενιζέλου διαθέτει ακόμα δύο οχήματα 1.100 και 1.200 κυβικών.