Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ : ΑΦΑΝΤΟΣ Ο ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ !!!

Μεγάλης έκτασης αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ακόμη ενός κρατούμενου των φυλακών Κορυδαλλού, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται. Ο λόγος για τον Άκη Τσοχατζόπουλο ο οποίος φέρεται να απέδρασε με τη βοήθεια των συγκρατουμένων του Άβερελ Ντάλτον και Γιάγκου Δράκου.
Η απουσία του Ακη Τσοχατζόπουλου, έγινε αντιληπτή νωρίς το πρωί της Τετάρτης, όταν κατά τη διενέργεια έλεγχου ρουτίνας στα κελιά των κρατουμένων της λεγόμενης VIP πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, κάτω από τα μεταξωτά σκεπάσματα του κρεβατιού, αντί του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, βρέθηκε να "κοιμάται" ο Χόχο, το γνωστό λούτρινο αρκουδάκι-αχώριστος φίλος της Σελήνης από τη "Λάμψη", το οποίο είχε εισάγει παράνομα στη φυλακή ο Γιάγκος Δράκος για να του κρατάει συντροφιά τα μοναχικά βράδια πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.
Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές αρχές όλης της χώρας, ενώ γίνονται εκτεταμένες έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες της απόδρασης. Οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό του Άκη Τσοχατζόπουλου μέχρι στιγμής έχουν αποβεί άκαρπες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο παρ' ολίγον πρωθυπουργός της χώρας, δραπέτευσε σκάβοντας μια υπόγεια δίοδο που συνδέει το κελί του με τα υπόγεια τούνελ κάτω από την Βουλή. Στην απομόνωση των φυλακών οδηγήθηκε ήδη ο Αβερελ Ντάλτον, καθώς όπως εικάζεται από τα αυτοσχέδια εργαλεία που βρέθηκαν στο κελί του, βοήθησε τον Ακη Τσοχατζόπουλο στο σκάψιμο.
Οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται κυρίως στην περιοχή της Ακρόπολης και πιο συγκεκριμένα στον πεζόδρομο και τους κάθετους δρόμους της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπου ο Άκης Τσοχατζόπουλος διέμενε σε πολυτελώς ανακαινισμένο νεοκλασικό, μέχρι και τη σύλληψή του.
"Πολιτική απόδραση"
Μιλώντας νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο Γιάννης Ραγκούσης, συνήγορος του Ακη Τσοχατζόπουλου, έκανε λόγο για "πολιτική απόδραση" που είναι "συνεπής με την πολιτική του δράση και τις απόψεις τους για τις μίζες".
"Ήταν συνεπής με τα πιστεύω του" συμπλήρωσε ο δικηγόρος του, εκτιμώντας ότι θα του ήταν αδύνατον να παραμένει πίσω από τα κάγκελα της φυλακής άπραγος τη στιγμή που διενεργούνται τόσες πολλές απευθείας αναθέσεις, συμβάσεις προμηθειών και έχουν προκηρυχθεί τόσοι πολλοί φωτογραφικοί δημόσιοι διαγωνισμοί, από τους οποίους θα μπορούσε να πάρει μίζα. Ωστόσο όπως υπογράμμισε ο κ. Ραγκούσης, δεν έχει επικοινωνήσει με τον πελάτη του και δεν γνωρίζει τις προθέσεις του.
Ποιος είναι ο Ακης Τσοχατζόπουλος
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939 αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Τα χρόνια της δικτατορίας έκανε αντίσταση από τη Γερμανία ενώ θεωρείται από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Στρατολογήθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου τον οποίο γνώρισε το 1968 στη Φρανκφούρτη. Γνωστός και με το ψευδώνυμο "Ωραίος Μπρούμελ", ο Ακης Τσοχατζόπουλος υπήρξε για πολλά χρόνια βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ με συνεχείς παρουσίες σε κυβερνήσεις από το 1981 μέχρι και το 2004, ενώ το 1996 έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του πρωθυπουργού ύστερα από την παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου. Στις 11 Απριλίου 2012 συνελήφθη με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και στις 7 Οκτωβρίου 2013 καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών. Από το 2004 διατελεί σύζυγος της Βασιλικής Σταμάτη.
Στη φυλακή ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Στο μεταξύ, στον απόηχο της απόδρασης του Άκη Τσοχατζόπουλου, οι αστυνομικές αρχές για να αντισταθμίσουν το δεύτερο ισχυρό πλήγμα που έχει υποστεί η εικόνα της χώρα μας στο εξωτερικό, μέσα σε δύο μόλις 24ωρα και στιγμές πριν την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα, συνέλαβαν και οδήγησαν στις φυλακές του Κορυδαλλού, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, υπουργό Εξωτερικών και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, με την κατηγορία της παραβίασης του ορίου χρόνου ομιλίας στο τηλέφωνο και των όρων του συμβολαίου του με γνωστή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.                         ΠΗΓΗ      theblob.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: