Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ Η....ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ. ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΚΑΙ ΡΕΠΟ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ !!!


Υπό το άγρυπνο βλέμμα 2.500 αστυνομικών θα διεξαχθεί η παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας,  για να αποφευχθούν επεισόδια. Το σχέδιο της Αστυνομίας θα είναι αντίστοιχο με αυτό που εφαρμόστηκε πέρυσι.
Η «νεκρή» ζώνη, που πρόκειται να δημιουργηθεί θα είναι σε ακτίνα αρκετών δεκάδων μέτρων από την εξέδρα των επισήμων μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.Ειδικά την Τρίτη (μέρα διεξαγωγής της στρατιωτικής παρέλασης) η πρόσβαση στην πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος θα επιτραπεί μόνο με επίδειξη ειδικής πρόσκλησης – διαπίστευσης.
Οι διαπιστεύσεις (περίπου 800) θα διανεμηθούν από την Περιφέρεια Αττικής. Ο σχεδιασμός της ΓΑΔΑ προβλέπει ότι κατά μήκος της διαδρομής της παρέλασης θα αναπτυχθεί δύναμη περίπου 2.500 ένστολων, δίχως να συνυπολογίζονται οι διμοιρίες των ΜΑΤ που θα βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για το ενδεχόμενο τυχόν επεισοδίων.
Το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου έχουν ανακληθεί οι άδειες και τα ρεπό των ένστολων καθώς έχει δοθεί εντολή το σύνολο της δύναμης στην Αττική να βρίσκεται σε επιφυλακή.
Μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» στην ΕΛ.ΑΣ. προκαλεί η εξαγγελία – προτροπή της ΟΛΜΕ προς τις τοπικές ενώσεις εκπαιδευτικών να οργανώσουν κινηματικές δράσεις τις ημέρες των μαθητικών παρελάσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Κατά πληροφορίες, προγραμματίζονται διαδηλώσεις καθώς επίσης και παρεμβάσεις διαμαρτυρίας με πανό κ.ά.
Πάντως, αξιωματικοί της ΓΑΔΑ τονίζουν ότι «δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να παρεμποδίσει την ομαλή εξέλιξη των προγραμματισμένων εκδηλώσεων». Αναμένεται πλήθος κυκλοφοριακών ρυθμίσεων καθώς και αναστολή λειτουργίας του σταθμού του μετρό στην πλατεία Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: