Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ 16 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ . ΕΝΑΣ ΣΑΜΑΡΗΣ ΚΙ ΕΝΑΣ....ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΟΥΝ !!!

Η Εθνική κατάφερε ένα «μικρό θαύμα» στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Νίκησε με σκορ 2-1 την Ακτή Ελεφαντοστού και προκρίθηκε, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στη νοκ άουτ φάση του Παγκoσμiου Κυπέλλου.
Με σωστή τακτική, η «γαλανόλευκη» προηγήθηκε στο 42ο λεπτό με πλασέ του Ανδρέα Σάμαρη (αντικατέστησε τον Κονέ στο 12ο λεπτό) έπειτα από κλέψιμο του ίδιου και 1-2 με τον Σαμαρά. Από το σημείο αυτό και έπειτα, η Εθνική φάνηκε ότι κρατούσε άνετα το «μηδέν» στην άμυνα και ήταν πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Ωστόσο, η Ακτή Ελεφαντοστού ισοφάρισε σε μία από τις ελάχιστες ολοκληρωμένες επιθετικές της προσπάθειες, με τον Μπονί στο 74ο λεπτό, όταν «ξεκλείδωσε» η καλά στημένη ελληνική άμυνα.
Ακόμα και μετά την ισοφάριση, η Εθνική δεν παρέδωσε τα όπλα, κυνήγησε το δεύτερο γκολ που θα της έδινε το εισιτήριο για την επόμενη φάση και κατάφερε να το πετύχει στις καθυστερήσεις του αγώνα: ο Σαμαράς κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος και έστειλε την ομάδα στους «16» και τους Έλληνες να πανηγυρίζουν μία εντυπωσιακή πρόκριση.Αξίζει να σημειωθεί πως η Εθνική είχε τρία δοκάρια με τους Χολέμπας, Καραγκούνη και Τοροσίδη.
Στον άλλο αγώνα του Γ' ομίλου (όπου η Εθνική μας ήθελε να μη νικήσει η Ιαπωνία), η Κολομβία πήρε τη νίκη με σκορ 4-1 και μαζί και την πρώτη θέση.
Επόμενος αγώνας για την Εθνική κόντρα στην Κόστα Ρίκα την Κυριακή, με την Ελλάδα να επιχειρεί να κάνει νέα υπέρβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: