Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ....ΑΓΟΡΕΣ !!! [ video ]


Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η νέα έξοδος στις αγορές για περίπου 3 δισ. ευρώ: «Η Ελληνική Δημοκρατία ανακοινώνει σήμερα ότι έδωσε εντολή σε διεθνείς τράπεζες για τους σκοπούς επικείμενης 3-ετούς ομολογιακής έκδοσης «αναφοράς» σε ευρώ και υπό το αγγλικό δίκαιο. Η συναλλαγή αναμένεται να λάβει χώρα και να τιμολογηθεί στο άμεσο μέλλον, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγοράς».
Σύμφωνα με πληροφορίες θα πρόκειται για 3ετές ομόλογο, ύψους 2,5 - 3 δισ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο αναμένεται να είναι στην περιοχή του 3%- 3,5%, με το 10ετές κοντά στο 5% να μην θεωρείται και φθηνό συγκριτικά.
Ανάδοχοι όπως ανέφερε νωρίτερα το πρακτορείο Reuters, θα είναι: Bank of America, Merrill Lynch, Deutsche Bank, Goldman Sachs, City, JP Morgan, Morgan Stanley, Nomoura, HSBC, UBS και BNP Paribas.
Στη χθεσινή δημοπρασία των τρίμηνων εξάμηνων εντόκων γραμματίων καταγράφηκε σχετική μείωση του επιτοκίου (2,05% από 2,15% στις 10 Ιουνίου).
Η πρώτη απόπειρα εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, μετά από 4 χρόνια αποκλεισμού, ήταν τον Απρίλιο, με έκδοση 5ετούς ομολόγου και με επιτόκιο 4,7%, όταν τα επιτόκια δανεισμού που δίνουν οι «διασώστες» είναι κοντά στο 2%-2,5%, κοντά διπλάσιο.          

Δεν υπάρχουν σχόλια: