Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

40 ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : ΜΕΤΑ ΤΑ 40 ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ....ΤΑ 40 ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !!!

Την επανασυσπείρωση «μεσαίων» στελεχών και ψηφοφόρων του κόμματος που είχαν απομακρυνθεί το προηγούμενο διάστημα και την «αμφίπλευρη διεύρυνση» για κάλυψη του φάσματος από την «παραδοσιακή Δεξιά» ως το....«μεταρρυθμιστικό Κέντρο», θέτουν ως στόχους στη ΝΔ, για το αμέσως επόμενο διάστημα, με ανοιχτό άλλωστε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Αφορμή, η συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ, επέτειος για την οποία προγραμματίζονται εκδηλώσεις, με σύνθημα «40 χρόνια για την Ελλάδα», προπαγανδιστικά τσιτάτα ότι ήταν η «μεγάλη και υπεύθυνη παράταξη που συνδέεται με όλες τις μεγάλες και ιστορικά δικαιωμένες επιλογές της χώρας» και επιμέρους στοχεύσεις των εκδηλώσεων τόσο την «ανάδειξη της ιστορικής προσφοράς της ΝΔ», όσο και τη «συναισθηματική συστράτευση όσων συναντήθηκαν με την παράταξη στη διάρκεια αυτών των χρόνων».
Επιβεβαιώνεται έτσι η εκτίμηση ότι στη ΝΔ είναι ρευστή η προοπτική εξέλιξής της ως φιλελεύθερου αστικού κόμματος. Επιδιώκει, ταυτόχρονα, να επανασυσπειρώσει εθνικιστικές δυνάμεις (που κυρίως τις έχει πάρει η ΧΑ), αλλά και να κάνει άνοιγμα προς κεντροδεξιές και κεντροαριστερές δυνάμεις.
Επιπλέον, στη Συγγρού κάνουν σαφές ότι δεν αλλάζει το όνομα του κόμματος και ότι το «Νέα Ελλάδα» θα χρησιμοποιείται ως τσιτάτο. Παραπέρα, επιμένουν ότι στόχος τους είναι εκλογές το 2016 και υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός «την κατάλληλη στιγμή θα παρουσιάσει ως υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας ένα πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής».


 ΖΩΗ ΣΕ ΛΟΓΟΥ ΜΑΣ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: