Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ....''ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ'' ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ !!!


«Ηχηρό χαστούκι» για το διευθυντήριο των Βρυξελλών και την ηγεσία της Ε.Ε. που δυναμιτίζουν με την πρώτη ευκαιρία την πορεία προς την ειρηνική επίλυση του ουκρανικού ζητήματος, αποτέλεσε η πλήρης ασυμφωνία για το ενδεχόμενο λήψης νέας δέσμης κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε η συνεδρίαση των 28 πρεσβευτών της Ε.Ε. χθες το απόγευμα, στο πλαίσιο της γραπτής διαδικασίας. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η σθεναρή στάση της Τσεχίας, της Σλοβακίας, της Ουγγαρίας αλλά και οι αντιδράσεις της Κύπρου, όπως και της μετριοπαθούς στάσης της Ιταλίας δημιούργησαν σημαντικό ρήγμα στο αρραγές μέτωπο υπέρ των κυρώσεων που προωθούσε η επιθετική στάση βρετανών και γάλλων, κύριοι «εκπρόσωποι» της πολιτικής των ΗΠΑ.

Έτσι, στη διάρκεια της συνεδρίασης των πρεσβευτών, δεν κατέστη δυνατή η ομόφωνη απόφαση υπέρ των κυρώσεων και εκ των πραγμάτων η απόφαση αναβάλλεται. Η νέα αυτή εξέλιξη ανάγκασε τις Βρυξέλλες να αποφασίσουν νέα διάσκεψη «για να συζητήσουν περαιτέρω την κατάσταση» όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στους πρεσβευτές.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της ρωσικής ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβιέντεφ σε δηλώσεις του στα ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης, έκανε σαφές ότι «η απάντηση της Μόσχας σε τυχόν νέες κυρώσεις εις βάρος της θα είναι «ασύμμετρη» και πιθανόν θα έχει ως στόχο τις πτήσεις στον εναέριο χώρο της, αν οι δυτικοί της εταίροι επιμείνουν «στον πειρασμό της χρήσης βίας στις διεθνείς σχέσεις».
Σε σχετική του συνέντευξη στη ρωσική εφημερίδα Vedomosti, ο Μεντβέντεφ υπογράμμισε ότι: «Αν υπάρξουν κυρώσεις που αφορούν τον ενεργειακό τομέα ή περαιτέρω περιορισμοί στον οικονομικό τομέα της Ρωσίας, θα πρέπει να απαντήσουμε ασύμμετρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: