Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ....ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ !!!

Το “μαύρο” τριήμερο με την πτώση του χρηματιστηρίου και την άνοδο των ομολόγων και των spread αναγκάζει την Αθήνα σε αναδίπλωση όσον αφορά στην επιχείρηση βεβιασμένης εξόδου από το μνημόνιο, ακόμη και σε σύγκρουση με την τρόικα.

Ο....πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου απευθύνθηκε κυρίως σε αγορές και πιστωτές, διαμηνύοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα παρεκκλίνει από την οικονομική πολιτική της...εξυγίανσης και των...μεταρρυθμίσεων, δηλαδή ούτε από την εφαρμογή του τρέχοντος προγράμματος ούτε από τους αυστηρούς όρους ενός μετα-μνημονίου.
Οι εξαγγελίες περί εξόδου από το Μνημόνιο και απαγκίστρωση από τη βοήθεια του ΔΝΤ γύρισαν μπούμερανγκ για το Μαξίμου και οι αγορές "ξυλοφόρτωσαν" τον Α.Σαμαρά που επιμένει να μιλά για άμεση  έξοδο από το Μνημόνιο ξεχνώντας τι έχει υπογράψει ο ίδιος και τι έχει εκχωρήσει το κόμμα του σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.
Μια εξέλιξη ωστόσο που ίσως να φέρνει τις εκλογές εγγύτερα από ότι περίμενε και ο μεγαλύτερος αντίπαλος της κυβέρνησης. Δεν αντέχει η κυβέρνηση μετά το στραπάτσο των ημερών.
Δεν μπορεί να επιβιώσει μέσα σε ένα περιβάλλον που από την μια είναι αποπνικτικό για τους πολίτες της χώρας και από την άλλη του επιβάλλεται νέο Μνημόνιο.
Εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση αποχαιρετά την πολιτική των "ανεμόμυλων" και την δήθεν έξοδο από το Μνημόνιο, ενώ, οι επόμενες κινήσεις δύσκολα θα γίνουν με... «λεονταρισμούς» και επιθετική ρητορική.

Είναι δυνατόν να επιβληθούν νέα μέτρα; Τρελό ακούγεται. Οχι για νέα μέτρα, αλλά και για παραμονή των υφιστάμενων η πίεση είναι ασφυκτική. Ο κοινωνικός κορμός έχει διαλυθεί και θα έχουμε εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Και κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει προς ποια κατεύθυνση θα είναι αυτές οι εξελίξεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: