Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2014 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ : ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ Νο 1 ΤΑ ΜΑΤ ΗΤΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ....ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕΣΑ. ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ Νο 2 ΤΑ ΜΑΤ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ....ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΞΩ. ''Π Ρ Ο Ο Δ Ο Σ'' !!!

Συγκρούσεις στα Εξάρχεια, έντονα παρακρατική η συμπεριφορά της ΕΛΑΣ– Υπό την «επιτήρηση» και τα κλομπ τουλάχιστον 7.000 αστυνομικών, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 41 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Μαζικές οι πορείες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, παρά την αστυνομοκρατία «Με έδειρε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. Στεκόμουν στον δρόμο, κοντά στη διαδήλωση. Χωρίς όπλα, το πρόσωπό μου ήταν ακάλυπτο, απλώς στεκόμουν μόνος σε μια γωνιά, έχοντας σηκωμένα τα χέρια μου για να φαίνεται ότι είμαι άοπλος. Με έριξαν στο έδαφος βαρώντας με τα γκλομπ. Δεν είχα κάνει τίποτα, δεν είχα πει τίποτα. Ενώ ήμουν πεσμένος στο έδαφος, ουρλιάζοντας, ακόμα περισσότεροι αστυνομικοί έρχονταν να με χτυπήσουν. Αυτή τη στιγμή κρύβομαι στο σπίτι κάποιων πολύ ευγενικών Ελλήνων. Τι χώρα είναι αυτή που πρέπει να φοβάσαι την αστυνομία;;;»Γερμανός φοιτητής Erasmus καταγγέλλει ότι ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς στα Εξάρχεια, την ώρα που στεκόταν μόνος και με τα χέρια ψηλά, προκειμένου να είναι ξεκάθαρο ότι είναι άοπλος.Δεν θα σχολιάσουμε οτιδήποτε. Παραθέτουμε μόνο την «διάγνωση» που έκανε ο Κλεάνθης Γρίβας για την ψυχοσύνθεση των μπάτσωνΣκηνικό έντασης στα Εξάρχεια:
Τα ΜΑΤ, σύμφωνα με καταγγελίες επιδίδονται σε σπάσιμο τζαμαριών από τις πολυκατοικίες που περνούν, κοντά στην πλατεία και κυρίως στη Στουρνάρη.
Δυσανασχετούντες κάτοικοι τούς πετούν γλάστρες από τα μπαλκόνια.
Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στη γύρω περιοχή και έως αρκετά ψηλά στην λ. Αλεξάνδρας. «Γυναίκα φωτορεπόρτερ του VICE, χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια της πορείας από τα ΜΑΤ στην πλάτη ενώ την τράβηξαν και από τα μαλλιά. Λίγη ώρα αργότερα, ο δημοσιογράφος του VICE, Αντώνης Ντινιακός (ο οποίος εκείνη την ώρα ήταν στα Εξάρχεια με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ Λευτέρη Μπιντέλα),δέχθηκε επίθεση στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σουλτάνη από άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι τον χτύπησαν με τις μηχανές τους στο χέρι και στο γόνατο, ενώ στη συνέχεια 4 αστυνομικοί κατέβηκαν και τον πέταξαν στο έδαφος.
Αυτή την ώρα μονάδες της ομάδας ΔΕΛΤΑ περνούν με τις μηχανές τους μέσα από τα στενά των Εξαρχείων οδηγώντας επικίνδυνα και εκφοβίζοντας από ανθρώπους που επιστρέφουν στα σπίτια τους μέχρι και δημοσιογράφους που καλύπτουν τα γεγονότα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην οδό Θεμιστοκλέους όταν μία νεαρή γυναίκα τους είπε «Τι πράγματα είναι αυτά που κάνετε;», της απάντησαν «Θα σε γαμήσουμε πουτάνα! κραδαίνοντας τα γκλομπ τους.»
Από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής έρευνας και παράλληλα ενεργείται προανάκριση από την διεύθυνση ασφάλειας Αττικής.


Ευτυχώς που μετά το περιστατικό της Πέμπτης οι αρμόδιοι έβαλαν στη θέση τους τα ΜΑΤ και την ομάδα Δέλτα.  ΚΑΙ ΤΟΥ....ΧΡΟΝΟΥ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: