Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ : ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ....ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ !!!

Δυο πρώην....πρωθυπουργοί που έβαλαν τις χώρες τους σε μνημόνιο .
Ο ένας (της Πορτογαλίας ) βρίσκεται ήδη στη φυλακή, ο άλλος(της Ελλάδας) ετοιμάζει δυναμική επανεμφάνιση.

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.                            

Προφυλακιστέος ο Σόκρατες.                              
Προφυλακιστέος κρίθηκε ύστερα από μαραθώνια ανάκριση ο πρώην....πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Ζοζέ Σόκρατες.             
Υπενθυμίζεται πως ο πρώην....πρωθυπουργός συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας, αμέσως μετά την άφιξή του από το Παρίσι, στο πλαίσιο έρευνας για φορολογική απάτη, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και κατηγορήθηκε για ύποπτες τραπεζικές συναλλαγές και μεταφορές χρημάτων.



Οι κινήσεις του Γιώργου

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παπανδρέου σχεδιάζει με επιμέλεια τις επόμενες κινήσεις του. Συνομιλεί διαρκώς με στελέχη απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ εντός του Δεκεμβρίου σχεδιάζει να παραχωρήσει μια μεγάλη συνέντευξη τύπου, με προσκεκλημένους δημοσιογράφους και από το εξωτερικό! Σε αυτή τη συνέντευξη προτίθεται να μιλήσει για όλα: Για τη χρεοκοπημένη χώρα που ανέλαβε από τον Κώστα Καραμανλή, την σκληρή αντιπολίτευση, χωρίς ίχνος συναίνεσης, που δέχθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά, για το πώς «υπονομεύτηκε» και τελικά έπεσε η κυβέρνησή του, από εσωτερικά και διεθνή κέντρα, ενώ θα αναφερθεί, λένε συνομιλητές του, για πρώτη φορά τόσο αποκαλυπτικά στη «μαύρη νύχτα» των Καννών και το ρόλο των Μέρκελ και Σαρκοζί.                                                     
Από τη μια πλευρά συγκεντρώνονται διαρκώς δυνάμεις γύρω από τον Παπανδρέου: Νυν βουλευτές που δηλώνουν την υποστήριξή τους (Θάνος Μωραΐτης και Φίλιππος Σαχινίδης εκδηλώθηκαν ήδη), πρώην βουλευτές και στελέχη κάνουν το ίδιο (κορυφαίο παράδειγμα ο Γιάννης Ραγκούσης που μιλά ευθέως για νέο κόμμα), οργανώσεις που δηλώνουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης (Αχαΐα, Κέρκυρα).

Από την άλλη η οργισμένη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη, η οποία επιφύλασσε φαρμακερά σχόλια και καταγγελτική στάση στην όλη κινητικότητα. Συνεργάτες του Βενιζέλου μιλούν για «επιστροφή της παρέας που μας έβαλε στο μνημόνιο το 2010» και των «κηπουρών του Γιώργου». Κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό για υπονόμευση της παράταξης και της κυβερνητικής προσπάθειας για την έξοδο της χώρας από την κρίση και ότι επιχειρεί να μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ σε παράγοντα αστάθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: