«Πρέπει όλοι οι βουλευτές να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει χρόνος για αυτά που συζητούν, η χώρα ξαναβρέθηκε δυστυχώς στην κόψη του ξυραφιού, έχουμε προειδοποιηθεί από τους διεθνείς οίκους ότι η προκήρυξη εκλογών θα θεωρηθεί η χώρα σε πιστωτικό γεγονός» είπε η Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.
«Δεν πρόκειται περί δικτατορίας πρόκειται περί της πραγματικότητας, η χώρα βρισκόταν σε πορεία ανάπτυξης και ξαφνικά κάποιοι θέλουν να την πάνε πίσω» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Να δούμε λοιπόν τι μας είπε λοιπόν η Σοφία Βούλτεψη (κάτι που δεν απέχει απ’ την πραγματικότητα, αλλά κανένας αστός πολιτικός που "σέβεται" ή τέλος πάντων κρατάει τα προσχήματα για την λειτουργία της "κοινοβουλευτικής δημοκρατίας" δεν θα έλεγε). Αν δεν ψηφίσουν πρόεδρο δημοκρατίας οι βουλευτές ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ που συμμετέχουν σ’ αυτή την βουλή και εξ αυτού προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, οι ίδιοι δεν θα ξαναδούν βουλευτικό αξίωμα και θα χάσουν τους παχυλούς μισθούς και τα προνόμια που απολαμβάνουν ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα εξακολουθούν να τα απολαμβάνουν για ενάμιση χρόνο ακόμα. Μιλάμε για ξευτίλα μεγατόνων. Ο.....πρωθυπουργός ήδη έχει κάνει μια... καλή αρχή με τη στρατηγική που ακολούθησε ολόκληρο το φθινόπωρο και συνεχίζει ακάθεκτος τον χειμώνα. Μόνο που αυτή η στρατηγική του έχει σοβαρά λογικά κενά, τα οποία επιτρέπουν να φανεί σε όλη τη μεγαλοπρέπειά της η προσωπική του μεθόδευση.
1. Αν ενδιαφερόταν πάνω απ’ όλα να μην διαταραχθεί η σχέση της χώρας με τις αγορές, δεν θα τα είχε κάνει μπάχαλο με τις ψευδείς εξαγγελίες του περί «τέλους στη σχέση με το ΔΝΤ», οι οποίες εκτίναξαν τα spread και προκάλεσαν την κρίση με την τρόικα, της οποίας τις συνέπειες ζούμε ακόμη.
2. Αν ενδιαφερόταν πρωτίστως για το συμφέρον της χώρας, θα εκμεταλλευόταν – ή θα προσπαθούσε να μην αναιρέσει – τη μόνιμη διαφωνία του ΔΝΤ και της Ε.Ε. για τη μείωση του χρέους. Αντιθέτως, με τις παραπάνω εξαγγελίες του, φρόντισε να τους φέρει όλους στην ίδια πλευρά του τραπεζιού... εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης και της χώρας.
3. Αν ενδιαφερόταν πάνω απ’ όλα για τη σταθερότητα των τραπεζών, προφανώς δεν θα κινδυνολογούσαν ο ίδιος και τα πρωτοπαλίκαρά του για άδειασμα των ΑΤΜ, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει τραπεζική κρίση.
4. Αν πίστευε, τέλος, ότι το συμφέρον της πατρίδας είναι να υπάρξει το συντομότερο συμφωνία με τους δανειστές και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνος, τότε θα έκανε κάτι απλό: Θα προχωρούσε στη συμφωνία και θα έλεγε ότι «Εγώ παρέλαβα μια χώρα “στον αέρα”, την κράτησα ασφαλή και, αν ο λαός αποφασίσει αλλιώς, την παραδίδω ασφαλή». Οι απαντήσεις σε όλα αυτά θα έλθουν πολύ σύντομα. Δεν περισσεύουν οι μέρες... ΠΗΓΗ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου