Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΞΗΛΩΝΕΙ ΤΟ....''ΠΟΥΛΟΒΕΡ'' ΤΟΥ ΕΥΡΩ. ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ''ΕΤΑΙΡΟΥΣ'' ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑ'Ι'ΚΛ ΝΟΥΝΑΝ !!! !!!

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Κομισιόν που συμπεριλαμβάνει πιο ανεκτικές προτάσεις για τη Γαλλία και την Ιταλία, η Ιρλανδία ζήτησε να της επιτραπεί μεγαλύτερη απόκλιση σε ό,τι αφορά τις δημόσιες δαπάνες της το 2016 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Ιταλία και η Γαλλία, δύο χώρες που αθέτησαν τους κανόνες της ΕΕ για τα δημοσιονομικά φαίνεται να έχουν πιο ανεκτική μεταχείρηση καθώς όσον αφορά τη Γαλλία οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ της παρέχουν άλλα δύο χρόνια για να συμμορφωθεί προς τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας. Πρόκειται για την τρίτη παράταση που εξασφαλίζει από το 2009.Επίσης, έγινε δεκτή πρόταση της Κομισιόν να μην υπαχθεί η Ιταλία στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, παρότι το χρέος της, το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρώπη, αυξάνεται αντί να μειώνεται.
Οι δύο αποφάσεις έκαναν την Ιρλανδία να ζητήσει από τη μεριά της ευχέρεια στην εφαρμογή των κανόνων εφόσον δεν ισχύουν τα ίδια μέτρα και σταθμά για όλους.
«Εάν δίνεις ευχέρεια σε έξι, επτά ευρωπαϊκές χώρες συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, θέλουμε κι εμείς ευχέρεια. Αλλά η δική μας ευχέρεια αφορά την εφαρμογή των κανόνων» ανέφερε ο ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η Ιρλανδία, η οποία επέβαλε επί χρόνια δημοσιονομικές περικοπές και οδυνηρές οικονομικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να μειώσει το δημόσιο έλλειμμά της από το 12,6% του ΑΕΠ το 2011 στο 2,9% που εκτιμάται ότι θα φτάσει φέτος, επιθυμεί να της επιτραπεί να αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες της ανάλογα με το ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ το επόμενο έτος και όχι κατά ένα χαμηλότερο, υπολογισμένο μέσο όρο.
ThePressProject

Δεν υπάρχουν σχόλια: