Κυριακή 3 Μαΐου 2015

ΚΑΙ....ΝΕΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ !!!

Διαφωνία γύρω από τα εργασιακά θέματα που οδήγησαν σε εμπλοκή τις   διαπραγματεύσεις  στο Brussels Group καταγράφηκε  το απόγευμα του Σαββάτου.  Κυβερνητικοί κύκλοι χαρακτήριζαν ακατανόητη  την επιμονή κυρίως των εκπροσώπων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου  για το θέμα της μείωσης των συντάξεων και της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων.
Εξαιτίας της νέας εμπλοκής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση το απόγευμα του Σαββάτου  με τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο με αντικείμενο την εξέλιξη των κρίσιμων διαπραγματεύσεων.
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι παρά τις αναλυτικές εξηγήσεις  που έδωσε η ελληνική πλευρά σύμφωνα με τις οποίες η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων θα λειτουργήσει υπέρ της ανάπτυξης, παραθέτοντας μάλιστα συγκριτικούς πίνακες και στοιχεία, τα στελέχη του ΔΝΤ εξακολουθούν να εμμένουν στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και στο αίτημα  να μην επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η ελληνική αντιπροσωπεία διαμήνυσε σε όλους τους τόνους ότι τα δύο αυτά θέματα αποτελούν παραπάνω από κόκκινη γραμμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: