Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΜΕ....ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ''ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ'' !!!

Mε την νομιμοποίηση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και την εξέταση του αιτήματος του δήμου Κορυδαλλού αλλά και  δικηγόρων για αλλαγή του τόπου συνεδρίαση του δικαστηρίου, συνεχίζεται σήμερα, δεύτερη ημέρα,  κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας,  η δίκη της Χρυσής Αυγής στις φυλακές Κορυδαλλού.
Την ίδια στιγμή πραγματοποιείται έξω από τις φυλακές αντιφασιστικό συλλαλητήριο  καθώς και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής που ζητούν να μην γίνει η δίκη στον Κορυδαλλό. Κλειστά
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της περιοχής και οι υπηρεσίες του δήμου.

Την πρώτη ημέρα της δίκης παρά τα αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στη γύρω περιοχή των φυλακών, χρυσαυγίτες επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν μάρτυρες κατηγορίας.
Η εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής στις φυλακές Κορυδαλλού ανάγκασε το υπουργείο Παιδείας να μεταφέρει σε γειτονικούς δήμους τα εξεταστικά κέντρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, προκαλώντας την αντίδραση γονιών και μαθητών της περιοχής. «Οι μαθητές του Κορυδαλλού “εξορίζονται” από τα σχολεία τους, εξαιτίας της αδυναμίας του υπουργείου να βρει κατάλληλο χώρο για τη διεξαγωγή της σημαντικότερης δίκης των τελευταίων ετών» δηλώνει ο δήμαρχος Στ. Κασιμάτης.
Μέσα στο δικαστήριο δεν αναμένεται ούτε σήμερα να παραστούν τα βασικά στελέχη της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης(Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παππάς). Την πρώτη ημέρα,  στις 20 Απριλίου, παρόντες στο δικαστήριο ήταν 44 από τους 69 κατηγορούμενους. Μεταξύ τους οι Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Στάθης Μπούκουρας και ο Γ. Ρουπακιάς  κατηγορούμενος για την δολοφονία του Π Φύσσα.
Στο δικαστήριο προσήλθαν ήδη η μητέρα του Παύλο Φύσσα και δικηγόροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: