ΠΙΤΣΑ ΧΩΝΑΚΙ - ΠΙΤΣΑ ΚΩΝΟΣ - ΠΡΑΚΤΙΚΗ - ΓΡΗΓΟΡΗ - ΝΟΣΤΙΜΗ. ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ - ΩΡΑ ΓΙΑ ''PIZZA C CONO'' !!!
Μεσόγειος. Μεγάλη ιστορία στην μαγειρική με αγαπημένα υλικά πάντοτε
παρεμφερή με αυτά που χρησιμοποιούμε κι εμείς στην ελληνική κουζίνα στη
χώρα μας. Καταλαβαίνεις. Ιδιαίτερη αγάπη στην καρδιά μας όμως έχει η
pizza. Η ιστορία του πιο αγαπημένου σου “ψωμοτυριού” ακολουθεί….όσο πιο
απλά γίνεται για να μην πεις….ότι “ήταν πολύ μεγάλο και δεν το
διάβασες”.
Η pizza λοιπόν άρχισε να γίνεται trent γύρω στα 1700, όταν η
πρώτη pizza ψήθηκε στην Νάπολη, ενώ 150 χρόνια αργότερα εμφανίστηκε η
πρώτη πιτσαρία με το όνομα, Antica Pizzeria Port’Alba, και πάλι στη
Νάπολη. Η συγκεκριμένη μάλιστα πιτσαρία υπάρχει ακόμα!
Οι original
πίτσες ήταν αρχικά η ‘’Μαρινάρα’’ (τόνος,σάλτσα ντομάτα, σκόρδο,
ντομάτα, λάδι, ρίγανη) και η ‘’Μαργαρίτα’’ (μοτσαρέλα, ντομάτα,
βασιλικός).
Μάλιστα το όνομά της η pizza Μαργαρίτα το πήρε όταν το 1889 η
ίδια η Βασίλισσα δοκίμασε την συγκεκριμένη pizza και της άρεσε τόσο
πολύ που χάρισε το όνομα της απλόχερα! Νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα για
την pizza; Έχεις ακούσει ότι η ακριβότερη pizza κοστίζει $450; Κι όμως
στην πιτσαρία Steveston Pizza στο Richmond του Καναδά μπορείς να ζήσεις
μια φουλ gourmet πιτσοεμπειρία! Η πιτσαρία έχει στο μενού της ίσως την
ακριβότερη pizza στον κόσμο, η οποία μάλιστα ανέρχεται στα $450.
Για να
ξέρεις τον τίτλο της ακριβότερης πίτσας παλιότερα τον είχε και τον
κρατούσε με νύχια και με δόντια ο Gordon Ramsay του οποίου η pizza με
λευκή τρούφα έφτανε τα $178. Η pizza όπως καταλαβαίνεις δεν περιορίζεται
στο τυρί, στη ντομάτα, άντε και σε λίγο λευκή τρούφα. Όχι. Η πιο ακριβή
pizza στον κόσμο είναι φοβερά εξεζητημένη αφού πάνω της έχει αστακό,
μαύρο γάδο από την Αλάσκα, καπνιστό σολομό, γαρίδες, και ρωσικό
χαβιάρι.
“Σίγουρα δεν είναι αυτό που λες η pizza που θα πάρεις την
Παρασκευή το βράδυ”, δηλώνει ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας Nade Hatami.Μη
φανταστείς πάντως ότι έχει κάνει και πάταγο η συγκεκριμένη επιλογή.
Μέχρι σήμερα έχει πουλήσει περίπου οκτώ τέτοιες. Για την ιστορία στο
μενού υπάρχει και μια λιγότερο ακριβή pizza που φτάνει μόλις….στα $120 η
οποία έχει Ισλανδικές καραβίδες, καπνιστό steelhead, αστακό ratatouille
και ψημένο σκόρδο.
Στην ελληνική αγορά τώρα. Tις σύγχρονες
απαιτήσεις για pizza έρχεται να ικανοποιήσει το νέο concept PIZZA C CONO
& FRUTTY C CONO. Η PIZZA C CONO είναι η πρώτη πίτσα σε χωνάκι ενώ
το FRUTTY C CONO συνδυάζει τη ζύμη μπισκότου με τη δροσιά και τις
θρεπτικές ιδιότητες των φρούτων και των συνοδευτικών toppings. Είναι η
μεγαλύτερη εφεύρεση στο χώρο του γρήγορου φαγητού μετά από το
χάμπουργκερ. Η pizza είναι από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά. Είναι τόσο
απλή και τόσο σύνθετη παράλληλα. Είναι η ερωμένη σου άμα έχεις
ξενυχτήσει και θέλεις κάτι να “τσιμπήσεις”.
Είναι η μοναδική γυναίκα που
μπορείς να δεις μπάλα μαζί της. Είναι η κολλητή σου που τρέχεις όταν
δεν πήγε και τόσο καλά εκείνο το ραντεβού. Είναι η ψυχολόγος σου που θα
έχει πάντα, αν όχι μια ζεστή αγκαλιά για εσένα, σίγουρα μια ζεστή
μπουκιά. Και δύο. Και τρεις.
Αυτό που κάνει την pizza τόσο ιδιαίτερη
είναι η ευκολία της να είναι πάντα τόσο ίδια και τόσο διαφορετική.
Είναι λίγο σαν τους ανθρώπους. Η pizza έχει στυλ! Άλλες φορές είναι
στρογγυλή. Άλλες πάλι όχι. Άλλες φορές είναι παχουλή. Άλλες πάλι όχι.
Συνήθως έχει σάλτσα ντομάτας. Άλλά όχι πάντα.
Πόσα είδη πίτσας υπάρχουν
επιτέλους; Εχουν φτιαχτεί χιλιάδες εναλλακτικά είδη πίτσας & ζύμης:
παχιά, λεπτή, μέτρια, σκεπαστή, με μυρωδικά, με διάφορα είδη τυριών,
ψημένη, σε ηλεκτρικό φούρνο, σε φούρνο με ξύλα, σε γκάζι, ακόμα και στα
κάρβουνα. Αλλά ποτέ πίτσα σε....κώνο !!!
www.pizzaccono.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου