Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΥΠΟΤΑΓΗ Ή ΡΗΞΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ....''ΘΕΣΜΩΝ''. ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ : ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟ !!!



Δεκασέλιδο κείμενο των θεσμών προς την Αθήνα, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1% για το 2015 και 2% για το 2016, 3% το 2017 και 3,5% το 2018.
Για να επιτευχθεί ο στόχος του 2015, υπολογίζονται περίπου 3 δισ. μέτρα, προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό.
Για τον ΦΠΑ προβλέπονται δύο συντελεστές, 11% και 23%. Στο 11% θα ενταχθούν φάρμακα, τρόφιμα και ξενοδοχεία. Στο 23% όλα τα υπόλοιπα.
Για το ασφαλιστικό, ισχύει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, αλλά δίνεται η δυνατότητα στην ελληνική πλευρά να βρει ισοδύναμα οφέλη σε περίπτωση που δεν θέλει να την εφαρμόσει.
Επίσης, η Ελλάδα από τον Ιούλιο καλείται να μειώσει τις δαπάνες του συνταξιοδοτικού από 0,25% σε 0,50% του ΑΕΠ και περαιτέρω μείωση 1% το 2016.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΡΗΞΗ Ή ΥΠΟΤΑΓΗ
Στον τομέα των εργασιακών, ζητείται να τερματιστεί κάθε ανατροπή μνημονιακών νόμων, καθώς και να μην υπάρξει αύξηση βασικών μισθών.

Ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσειςΑποτέλεσμα εικόνας για ΥΠΟΤΑΓΗ

Ακόμα, η Αθήνα καλείται να περάσει την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ  ( ΔΕΗ ) και να συνεχιστουν οι ιδιωτικοποιήσεις του Ελληνικού και των περιφερειακών αεροδρομίων.
Επιπλέον, καλείται σε συνέχιση των μεταρρυθμίσεων από την πρώτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, καθώς και σε επανεξέταση της ρύθμιση για τις 100 δόσεις, ώστε να μην συμπεριλαμβάνει τους μεγάλους οφειλέτες ή να τους αναγκάζει να πληρώνουν ταχύτερα και μεγαλύτερα ποσά.

Τέλος, στο κείμενο των θεσμών δεν γίνεται αναφορά σε ελάφρυνση χρέους.   

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΠΟΤΑΓΗ                                         

Λαπαβίτσας: Θέλουν να μας επιβάλλουν μνημόνιο.

Ο Κώστας Λαπαβίτσας άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά σχετικά με την συμφωνίας τονίζοντας πως " “θα πρέπει να διαλέξουμε μεταξύ υποταγής και ρήξης". Όπως μάλιστα ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ "δεν έχει φύγει ποτέ από το τραπέζι. Πολλοί υπουργοί έχουν μιλήσει γι’ αυτό το πράγμα".Οι δανειστές μας, αυτήν την στιγμή, μας εκβιάζουν ωμά. Περί αυτού πρόκειται. Ζητούν από την κυβέρνηση όρους, από ό,τι φαίνεται, οι οποίοι είναι πάρα πολύ σκληροί. Πρέπει να το ζυγίσει η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός»«Οι δανειστές με έναν τρόπο, εκτιμώ εγώ, θέλουν να μας επιβάλλουν να γυρίσουμε σε ένα καθεστώς Μνημονίων.

                     

Δεν υπάρχουν σχόλια: