Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Η....''ΔΙΑΦΩΝΙΑ'' ΤΗΣ ΒΑΡΚΙΖΑΣ !!!

"Δεν έχω άγνοια κινδύνου, οι συνθήκες είναι δύσκολες όμως οι προσπάθειες θα συνεχιστούν", δήλωσε κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.
Συνεχίζοντας ο κ. Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι η ανάγκη της πολιτικής ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ είναι επιτακτική. "Η συμφωνία δεν είναι Βάρκιζα " είπε, "γιατί δεν παραδόθηκαν τα όπλα και μια κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά δεν θα αποτελέσει παρένθεση". Τόνισε επίσης ότι δεν θα γίνει "νεκροθάφτης της κοινωνικής ελπίδας" ωστόσο αναγνώρισε ότι οι δυνατότητες παρεμβάσεων σε σχέση με τα προαπαιτούμενα από τους δανειστές είναι περιορισμένες και παρέπεμψε στις διαπραγματεύσεις του Σεπτεμβρίου προκειμένου να γίνει καλύτερη διευθέτηση.
Από την πλευρά του ο απελθών υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης ανέφερε ότι παρά τις διαφωνίες του "δεν αναιρείται η στήριξη προς την κυβέρνηση" αλλά σε ό,τι αφορά "την εφαρμογή των προγραμματικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ" . Πρόσθεσε ότι "σαν βουλευτής θα αγωνιστεί "ώστε η υποχώρηση της κυβέρνησης να είναι προσωρινή και να μην αναλάβει υποχρεώσεις προς τους δανειστές οι οποίες να ακυρώνουν τις προγραμματικές της δεσμεύσεις".Μάλιστα επικαλέστηκε την ρήση του Χαρίλαου Φλωράκη ότι "οι ζευγάδες φεύγουν η σπορά μένει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: