Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ....ΟΡΓΑΝΑ !!!

-Τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου χαιρέτισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης σε εκδήλωση της Αριστερής Πλατφόρμας του κόμματος για τα «γενέθλια» της ιστοσελίδας Iskra .
“Ο Πανελλήνιος είναι πολύ μικρός για να χωρέσει το μεγάλο ΟΧΙ που θέλουμε να πούμε ξανά” είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας και πρόσθεσε:
  “Χαιρετίζω την ανταπόκρισή σας στο κάλεσμα της Iskra, της ιστοσελίδας που έχει κρατήσει ψηλά τη σημαία του αντιμνημονιακού αγώνα, τη σημαία του OXI, και θα δώσει τον αγώνα μαζί μας μέχρι τέλους, μέχρι να νικήσουμε”.
Σχολιάζοντας το όνομα της επίσημης ιστοσελίδας της Πλατφόρμας, είπε ότι iskra στα ρωσικά σημαίνει σπίθα και αυτό ήταν το όνομα της πρώτης επαναστατικής εφημερίδας του Λένιν.
“Η δική μας iskra από εκεί πήρε το όνομά της, φυσικά δεν χωράνε συγκρίσεις, αλλά και η δικής μας iskra έχει βοηθήσει με τη δική της σπίθα να ανάψει η μεγάλη φωτιά του αγώνα και της ελπίδας στην πατρίδα μας αυτά τα 5 σκληρά μνημονικά χρόνια” είπε.
“Οι αγώνες του λαού μας δεν πήγαν χαμένοι, η σημερινή παρουσία σας τέλη Ιουλίου αυτό δείχνει. Οι αγώνες μας συνεχίζονται και θα πάρουν το επόμενο διάστημα νέα ορμή και νέα έκταση” πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης και εξέφρασε την εκτίμησή του στους πολίτες που είπαν ΟΧΙ αψηφώντας την τρομοκρατία.
 Στο κλειστό του Σπόρτινγκ στα Πατήσια, μεταξύ άλλων βρίσκονται ο Μανώλης Γλέζος, ο Τάσος Μαυρόπουλος (Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας), ο Απόστολος Αλεξόπουλος (Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης), ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο Γιάννης Μηλιός, οι αντιπεριφερειάρχες Αττικής Σπύρος Τζόκας και Παναγιώτης Αθανασιάδης, η Ελένη Πορτάλιου και ο Βένιος Αγγελόπουλος.
Από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στη συγκέντρωση βρίσκονται ο Ζήσης Ζάννας, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ο Δημήτρης Στρατούλης, ο Ηλίας Ιωαννίδης, ο Κώστας Ήσυχος, η Λίτσα Αμανατίδου, ο Κώστας Δελημήτρος, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο Θανάσης Σκούμας, ο Στεφανος Σαμοΐλης, καθώς και ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής.
Από άλλους πολιτικούς χώρους, το παρών δίνουν ο πρόεδρος του κόμματος Δραχμή Παναγιώτης Κατσανέβας, ο Παναγιώτης Μαντάς από το ΔΗΚΚΙ, ο Παναγιώτης Σωτήρης από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο Γιώργος Παπαηλιόπουλος από το ΕΠΑΜ…
Ουσιαστικά στην εκδήλωση που ήρθε λίγη ώρα μετά την σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας, επιχειρήθηκε να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα όσων επιμένουν στο «όχι» και όπως είπε και ο ίδιος ο τέως υπουργός το ζητούμενο είναι να πουν όλοι ένα μεγάλο «όχι» μέχρι το τέλος.
Εκτίμησε δε πως «οι αγώνες θα συνεχιστούν και θα πάρουν νέα ορμή», δηλώνοντας ουσιαστικά πως θα υπάρξει κάποια αναδίπλωση από πλευράς της Αριστερής Πλατφόρμας και όσων πλέον συντάσσονται με αυτή, παρά το γεγονός πως έχει προκληθεί ένα βαθύ ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της στάσης του ιδίου αλλά και μερίδας βουλευτών και στελεχών του κόμματος που τάσσονται ανοιχτά κατά της συμφωνίας.
Αναφερόμενος εμμέσως στη απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση, τόνισε πως «τα υπουργεία και οι βουλευτικές έδρες δεν είναι αυτοσκοπός» αλλά ένα μέσο επίτευξης «των στόχων μας» ενώ τόνισε πως το «όχι» στη Βουλή προκάλεσε έναν «πόλεμο σε βάρος μας», εκτιμώντας μάλιστα πως αυτός θα θα συνεχιστεί με φρενήρεις ρυθμούς. «Μας πολεμούν και θα τους πολεμήσουμε με δημοκρατικά μέσα» καταγγέλλοντας ότι «δεχθήκαμε πόλεμο από ξένα και εγχώρια κέντρα»
Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα διερωτήθηκε ποιοι υποσκάπτουν τον πρόεδρο. «Eμείς που δείχνουμε έναν δρόμο συμβατό ή όσοι οδηγούν το κόμμα σε μετάλλαξη;», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να απαντήσει στις συκοφαντίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: