Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΚΑΛΩΣ ΜΑΣ ΗΡΘΕ Η....QUADRIGA !!!

Η τρόικα έγινε quadriga (κουαρτέτο), οι πόρτες των υπουργείων άνοιξαν και η νέα δοκιμασία ξεκινά σήμερα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.
Αρχής γενομένης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την Τράπεζα της Ελλάδος, γινόμαστε ξανά στο ίδιο έργο – της τελευταίας πενταετίας – θεατές και την Πέμπτη, ή το αργότερο την Παρασκευή, υποδεχόμαστε και τους επικεφαλής των, τεσσάρων πλέον, θεσμών για να αρχίσει το σκληρό μέρος της διαπραγμάτευσης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι σκληροί κύκλοι των πιστωτών βάζουν στο τραπέζι τριπλέτα προαπαιτούμενων που είναι πολύ δύσκολο να ψηφιστούν όχι μόνον από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.  Συγκεκριμένα, εάν απαιτηθεί νέα χρηματοδότηση - γέφυρα για να αποπληρωθεί το ομόλογο των 3,2 δις ευρώ της ΕΚΤ, οι εν λόγω κύκλοι διαμηνύουν ότι εντός του Αυγούστου θα πρέπει να ψηφιστούν από την ελληνική Βουλή:
*Η ρύθμιση που θέτει τέρμα στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις
*Οι αλλαγές στο φορολογικό των αγροτών (προκειμένου να διευρυνθεί η φορολογική βάση)
*Οι αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων, με τους δανειστές να ζητούν υψηλότερα επιτόκια και να πιέζουν για να εξαιρεθούν και οι μεγάλοι οφειλέτες με χρέη άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Η κυβέρνηση, πάντως, επιμένει ότι κανένα τέτοιο πακέτο δεν πρόκειται να πάει, εν είδει άμεσων προαπαιτούμενων, στη Βουλή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προκειμένου να μην υπάρξει νέα εμπλοκή ο υπουργός Οικονομικών βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ιδιαίτερα ενεργό εμπλοκή στις διαβουλεύσεις έχει και ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: