Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 9μμ ΤΟ DEBATE ΤΣΙΠΡΑ - ΜΕ'Ι'ΜΑΡΑΚΗ ΜΕ....ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΣ !!!

Με «κόκκινες κάρτες» και τέσσερις ενότητες το σημερινό debate.
O Αλέξης Τσίπρας και o Ευάγγελος Μεϊμαράκης στρέφουν το βλέμμα τους απόψε, στο debate στις 9 το βράδυ για να κερδίσουν τη μάχη των αναποφάσιστων. 
 
Το ρόλο του συντονιστή, θα έχει και πάλι ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου της ΕΡΤ1 Πάνος Χαρίτος. H διαδικασία περιλαμβάνει αρκετές καινοτομίες με σημαντικότερη τη λεγόμενη «κόκκινη κάρτα», τη δυνατότητα δηλαδή που έχει ένας αρχηγός να πάρει το λόγο αμέσως μετά την απάντηση του αντιπάλου του για ένα λεπτό. Επίσης, θα γίνουν δύο διαλείμματα.
Μια διαφωνία στο παρά πέντε, για τον τρόπο που θα στέκονται οι δύο αρχηγοί, παραλίγο να τινάξει στον αέρα την σημερινή τηλεμαχία. Ευτυχώς οι σύμβουλοι των δύο πλευρών συμφώνησαν τελικά σε μια κοινή στάση.                                      Οι επικοινωνιολόγοι του κ. Μεϊμαράκη υποστήριζαν την καθιστή στάση και οι επικοινωνιολόγοι του κ. Τσίπρα προτιμούσαν την όρθια, μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις για το καλό του τόπου, βρέθηκε κοινός τόπος: Η ξαπλωτή στάση με τα πόδια πάνω στο τραπέζι. Σύμφωνα με εκπροσώπους και των δύο πλευρών, η στάση αυτή βοηθάει την εκλογική πελατεία να ταυτιστεί περισσότερο με τον αρχηγό, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί και ένα αίσθημα οικειότητας με τον ψηφοφόρο – δεδομένου ότι δεν έχει να περιμένει τίποτα άλλο.
Το debate θα έχει τέσσερις ενότητες:
  • Η πρώτη θα αφορά ζητήματα εσωτερικής πολιτικής όπως: οικονομία, ανάπτυξη, κοινωνική πολιτική και δημόσια διοίκηση.
  • Η δεύτερη εξωτερικής πολιτικής όπως: εθνικά θέματα, προσφυγικό, ευρωπαϊκά ζητήματα.
Στους κ.κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη θα τους υποβληθούν 12 ερωτήσεις 6 στο πρώτο γύρο και άλλες 6 στο δεύτερο. Σε αυτές τις δύο ενότητες οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν δικαίωμα να «δείξουν κόκκινη κάρτα» μέχρι τρεις φορές.
  • Στην τρίτη ενότητα ο Πάνος Χαρίτος θα απευθύνει δύο ίδιες ερωτήσεις στους κ.κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη, ενώ θα έχουν το δικαίωμα της «κόκκινης κάρτας» για να κάνουν κάποιο σχόλιο.
  • Στην τέταρτη ενότητα οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν δύο λεπτά στη διάθεσή τους για το καταληκτικό τους μήνυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: