Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑ'Ι'. Ο ΣΟ'Ι'ΜΠΛΕ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ....ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ !!!

Τη θέση πως οι συζητήσεις για τις συνεργασίες δεν γίνονται εκ του πονηρού γιατί «όλοι γνωρίζουν ότι αυτός που θα βγει πρώτος στις εκλογές θα φτιάξει κυβέρνηση», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιώργο Αυτιά για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Για ποιο λόγο έτσι ξαφνικά ο Μεϊμαράκης, με λέει ψευτράκο, πονηρούλη και πολιτικό αγύρτη; αυτό δεν είναι σωστό, έξ άλλου «Δεν βρήκα ούτε έναν πολίτη να μου πει ότι μας υποσχέθηκες αυτό, αλλά δεν το έκανες».
Και του άσκησε κριτική σημειώνοντας: «Αφού λέει ότι κατέστρεψα τη χώρα μέσα σε 7 μήνες γιατί δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί μου να τελειώσουμε τη δουλειά;
Αυτό είναι υποκρισία». Απαντώντας σε ερώτηση για τη μετεκλογική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, ο Α.Τσίπρας παρατήρησε πως «οι δημοσκοπήσεις είναι σε μια περίοδο όπου έχουμε 15 με 20% αναποφάσιστους άρα με απλά μαθηματικά το κόμμα που θα έρθει πρώτο, αν δεν καταφέρει να έχει
αυτοδύναμη πλειοψηφία στη Βουλή, θα είναι πολύ κοντά σε αυτή άρα σίγουρα θα φτιάξουμε μαζί μια ωραία και ισχυρή κυβέρνηση όπως ακριβώς τη θέλει και η Γερμανία». Πρόσθεσε δε πώς ο Σόιμπλε στην αρχή δεν ήθελε συμφωνία γι' αυτό και συνεχώς έβαζε προσκόμματα στις διαπραγματεύσεις, όπως το θέμα με του ταμείου αποκρατικοποιησεων. Ανέφερε χαρακτηριστικά την αντίδρασή του σε αυτή την πρόταση.
«Αν θέλετε την υπογραφή μου για να σας πουλήσω την Ακρόπολη, δεν πρόκειται να το κάνω για την ώρα, αργότερα ίσως» αυτή ήταν η αντίδραση στην πρόταση του Σόιμπλε και έφυγα τρεις φορές, από το τραπέζι των συζητήσεων, ενώ ο Φ. Ολάντ με επανέφερε και πάλι πίσω λεγοντάς μου να κρατήσουμε την Ακρόπολη και να πουλήσουμε τα.....

Πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων έως 31.12.2015Νέο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων
1. Περιφερειακά Αεροδρόμια1. Περιφερειακά Αεροδρόμια
2. Ελληνικό2. Ελληνικό
3. Αστέρας Βουλιαγμένης3. Αστέρας Βουλιαγμένης
4. Αφάντου, Ρόδος4. Αφάντου, Ρόδος
5. Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ)5. Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ)
6. Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ)6. Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ)
7. Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ)7. Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ)
8. ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ & ΕΕΣΣΤΥ ΑΕ (ROSCO)8. ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ & ΕΕΣΣΤΥ ΑΕ (ROSCO)
9. Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (Ελευθέριος Βενιζέλος)9. Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (Ελευθέριος Βενιζέλος)
10. Ηλεκτρονικές Δημοπρασίες Ακινήτων
11. Μαρίνες
12. Εγνατία Οδός ΑΕ
13. Λοιποί Διαγωνισμοί Παραχώρησης Ακινήτων
14. Real Estate Monetisation (Αξιοποίηση Ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου)
15. Ποσείδι, Χαλκιδική
16. Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου (Ολυμπιακά Ακίνητα)
17. Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ (ΕΛΠΕ ΑΕ)
18. ΟΤΕ ΑΕ
19. Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ)
20. ΕΥΑΘ
21. ΕΥΔΑΠ
22. Δημόσια Επιχείρηση Παραγωγής Αερίου (ΔΕΠΑ)
23. Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ)
.
Ο ελληνικός λαός είδε στην tv τη μάχη που δώσαμε, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ σημείωσε ότι μετανιώνει για το δημοψήφισμα γιατί το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που υπολογίζαμε. Τα μέτρα που πρότειναν (πρόταση Γιούνκερ) τα απέρριψε από την πρώτη στιγμή γιατί δεν ήταν αρκετά και είπε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι θα αποτανθεί στον ελληνικό λαό.
"Τα έχω πολύ καλά με τη συνείδησή μου για τις αποφάσεις που πήρα" τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει πετύχει την απομείωση της χώρας. Ο Α.Τσίπρας τόνισε ότι δεν εγγυάται τη σταθερότητα που έχει ανάγκη ο τόπος καθώς και ότι θα κάνει όλες τις βαθιές τομές που χρειάζεται να γίνουν στη χώρα, ακόμα και χαρακίρι αν χρειαστεί. Αναφέρθηκε στα χτυπήματα κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς που έχει ήδη πετύχει η παλιά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι ένας από τους σοβαρούς λόγους που πρέπει να σταματήσει το έργο που ξεκίνησε στον τομέα αυτό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: